Entrepreneurship på KEA inspirerede Tobias Juul Brøgger-Jensen til at starte sneaker-app’en Stride – som har fået 410.000 kr. fra Innovationsfonden.

Unge sælger og køber secondhand sneakers som aldrig før. Handlerne foregår på Facebook i private grupper, der giver sneaker-entusiaster et fællesskab, som DBA og Trendsales ikke kan give dem. Problemet med at bruge Facebook som salgsplatform er dog, at der ikke stilles nogen sikkerhed for brugernes varer eller penge.

Og det er netop problemet med den manglende sikkerhed, Stride løser med sin sikre app, der giver brugerne sikkerhed til at handle uden bekymringer. Stride benytter nemlig betalingsgatewayen Stride. Det betyder, at Stride kan holde på pengene, indtil begge parter har tilkendegivet tilfredshed med handlen.

Derudover er alle brugere verificeret med Facebook-konto og kreditkort, hvilket forhindrer falske profiler i at svindle.

”Det er vores mål at skabe så sikre rammer som overhovedet muligt for vores brugere, Samtidigt har vi også gjort et forsøg på at gøre det sjovere, nemmere og mere overskueligt at handle sneakers med hinanden – og ligeså nemt at handle med en fra Berlin, som det er at handle med din nabo.”

Leger med de store drenge

Tobias Juul Brøgger-Jensen og hans tre kompagnoner har kunne udvikle Stride på fuld tid, fordi de fik en investering på 410.000 kr. fra Innovationsfonden og var med i Venture Cup 2015, hvor de fik en 2. plads.

”Det er nok lidt for tidligt at kalde det en ægte succes, men vi har da fået den perfekte start, så lige meget hvad der sker, har det været det hele værd,” siger Tobias Juul Brøgger-Jensen og fortæller, at det var hans uddannelse på KEA, der fik ham i gang til at begynde med:

”Det var på Entreprenørship, jeg første gang stiftede bekendtskab med principper som user-centered og collaborative design, og generelt lærte hvordan man kunne forudsige trends og tendenser og skabe kommercielt bæredygtige koncepter, services eller produkter ud fra disse analyser og forudsigelser. Alt sammen noget som har været meget brugbart og aktuelt i forbindelse med udviklingen af vores app Stride,” siger Tobias Juul Brøgger-Jensen.

Også samarbejdet med erhvervslivet undervejs i uddannelsen betød meget. For eksempel skulle de udvikle et nyt rejsekoncept for DSB, der involverede el-biler og DSB´s eksisterende infrastruktur.

”Vores koncepter blev virkelig taget alvorligt af DSB, og det gav blod på tanden, at vi godt kunne lege sammen med de store drenge,” siger Tobias Juul Brøgger-Jensen.

”Men mest af alt inspirerede Entreprenørship mig, fordi man godt måtte -  nærmeste SKULLE - tænke ud af boksen. Under min studietid lavede jeg koncepter lige fra virtual veality fitnesscentre til selvforsynende møbler med indbygget aquaponics. Det er nok de færreste uddannelser, der giver én lov, og ligefrem opfordrer til det. Og den frihed har nok også inspireret mig til nu at turde gå mine egne veje som iværksætter.”

Efter først designteknologuddannelsen og siden overbygningen i Ideation (som nu hedder Entrepreneurship) på KEA tog Tobias Juul Brøgger-Jensen efterfølgende en kandidat på ITU i Digital Design og Kommunikation.

Find app’en i App Store og Google Play

Læs mere om Stride

Og følg Stride på Facebook