E-design studerende Christina Stigborg har sammen med sin partner Joel Regefalk skabt en møbelserie i svejsede stålstænger, der har høstet stor opmærksomhed på interiør- og designmessen Formland samt sponsering fra Kvadrat.

Inspirationen til Wire Coach – som lige nu kan ses i pop-up shoppen i Guldbergsgade – kom, da Joels far byggede en havesofa i armeringsjern.

”Der var noget ved udtrykket, jeg rigtig godt kunne lide, så vi testede, om det kunne være muligt at integrere det samme udtryk i en ’almindelig’ sofa. Kontrasten mellem den tunge form og det visuelt lette materiale gav en rigtig god kontrast. Det var sådan, designet til sofaen opstod,” fortæller Christina Stigborg om deres sofa, som er skabt af 8 mm pulverlakerede stålstænger.

Den endelige sofa blev klar lige op til Formland messen, og den tager sin form fra den klassiske, tunge sofasilhuet, der får et let udtryk med stålstængerne, og føles behagelig med puder polstret med rød-lilla farve tekstil fra Kvadrats Fiord serie.

”Kvadrat syntes, det var et spændende projekt, vi havde gang i, og de valgte at sponsorere stoffet.”

Begejstring på Formland

Christina og Joel tog på Formland Messen i starten af februar og udstillede deres møbelserie i stål i området for unge designtalenter, og fik rigtig god respons:

”Det gik over al forventning på messen,” siger Christina.”

De fik henvendelser fra en del indkøbere fra både fysiske butikker og webshops og fik også talt med flere indretningsarkitekter, der synes, at især sofaen kunne være rigtig spændende at indrette med.

”Vi var ret overraskede over, at der faktisk var mange, der var interesserede i at have den i deres hjem, da vi nok troede, at den var for vild eller anderledes, og at folk derfor kun ville kunne se den på hoteller, i en lounge eller noget i den stil.”

Jagt på den rigtige producent
I øjeblikket arbejder Christina og Joel videre på den respons, de fik fra Formland:
”Efter vi har talt med folk på messen, har vi også leget med tanken om at lave sofaen i en to personers udgave samt en stol og en puf. Og så skal vi se, om det er økonomisk muligt at tage på Stockholm messen, eller om vi fx skal prioritere at lave nye prototyper på nogle af de designs, vi har liggende i skuffen. Det første, vi skal, er dog at finde nogle producenter, der kunne være interesseret i at købe vores designs - så vi som designere kan fokusere på det, vi synes er sjovt, og som vi er gode til.”

I forbindelse med sin uddannelse på E-design på KEA startede Christina firmaet Noia Designduo op med Joel på sidelinjen. Joel studerer til daglig Grafisk design og visuel kommunikation i Sverige:
”Vi begyndte faktisk med at undersøge, om vi kunne få bygget et træ-skrivebord, vi har designet, da vi gik ud fra, at det var den letteste prototype at få bygget. Vi tog derfor kontakt til Campus Bornholm og deres innovationsværksted, men det viste sig, at det var lettere for dem, og billigere for os, hvis de i stedet lavede vores Wire Couch. Og vi var heldige, at nogle af deres elever kunne bygge sofastellet til os som led i deres undervisning.”

Lige nu står sofaen udstillet i det kombinerede udstillings- og pop-up shop rum KEA MAterial Store + Pop-up Space i passagen i Guldbergsgade.

Om Noia Design Duo

Noia er en dansk-svensk designduo, der består af danske Christina Stigborg og svenske Joel Regefalk. Sammen skaber duoen produkter med et poetisk touch gennem arbejdet med former og valg af materialer. Navnet Noia kommer fra de to græske ord, Eunoia og Paranoia. Eunoia kan betyde et smukt og sundt sind, hvilket står i kontrast til Paranoia, hvilket kan blive opfattet som skræmmende tanker og et forvirret sind. Navnet Noia beskriver den uundgåelige balance mellem skønheden ved den kreative proces og frygten, der følger med livet som nye, udforskende designere.