Brugen af automation i industrien buldrer derudaf. Billigere og bedre robotter og højteknologi gør det muligt for virksomheder at automatisere på et helt nyt niveau. Lavere omkostninger kan fastholde produktion i Danmark. Så der er både produktivitet og arbejdspladser at hente.

For at virksomhederne for alvor kan få gavn af udviklingen, kræver det medarbejdere med kompetencer indenfor automation. Der er rige muligheder for uddannelse indenfor netop dette – både for erfarne medarbejdere i industrien såvel som unge, der skal i gang med en uddannelse.

Derfor gav det også god mening, at MAN Diesel lagde rammer til et informationsmøde vedrørende. kompetenceudviklende forløb for produktionsmedarbejdere.

DI samt Dansk Metal, sammen med KEA og TEC, satte fokus på fremtidens behov og muligheder inden for automation i produktionen. 60 deltagere valgte at bruge deres formiddag på at høre mere om KEAs deltidsuddannelser indenfor automation, hvilket må siges at være et positivt fremmøde.

”Arrangementet er vigtigt for, at industrien får øje på, at de kan hente redskaber der forbedrer deres produktionsevner i uddannelsessektoren. Inden for automationsområdet er der mangel på kompetencer, og med KEA nye uddannelse ’AU i automation og drift’, giver det mulighed for at tilføre arbejdsmarkedet de nye kompetencer, som efterspørges,” siger Lars Thore Jensen, projektleder, KEA Kompetence.

Tillidsmand Amdi Lindegaard fra Brüel og Kjær, som selv har deltaget i et akademimodul, understregede, at man både som studerende og som virksomhed får et stort udbytte af at deltage i akademiuddannelser.