En KEA-studerende har opfundet en sål, der både gør hendes stiletter behagelige at gå i og dels afbøder de skavanker, kvinder normalt får af høje hæle. De nyskabende sko bliver lanceret på Kickstarter.

Er det muligt at kombinere komfort og høje hæle? Ja, mener Frederikke Antonie Schmidt, KEA-studerende og designeren bag det nye brand Roccamore.

I samarbejde med en ortopædisk håndskomager har hun udviklet en ergonomisk sål, der balancerer kroppens vægt og tvinger fødderne til at gå anatomisk korrekt i de høje hæle. Kombineret med elegante linjer og feminint design, er det lykkedes Frederikke at skabe en kollektion af smukke og komfortable høje hæle. 

Frederikke har arbejdet som sko-designer for blandt andre MaxMara og boet seks år i Italien, inden hun vendte hjem og begyndte at læse PBA i Brand Design på KEA.

Hendes brand hedder Roccamore, hvilket betyder 'et fort af kærlighed' på italiensk: 

"Jeg var træt af altid at skulle vælge mellem sneakers og høje hæle; jeg ville have sko, der passede til min livsstil! Som så mange andre kvinder, er jeg ofte på farten og bevæger mig meget i løbet af en dag, og har simpelthen hverken tid eller energi til at have ondt i fødderne."

Frederikke lancerer Roccamore i forbindelse med, at Kickstarter kommer til Danmark i slutningen af oktober:

"Vi har valgt at lancere brandet igennem en Kickstarter kampagne for at samle kapital til den første produktion, men også fordi vi gerne vil have brugerne med fra starten. Vi synes jo vores produkt er genialt, men vi bliver kun en succes, hvis brugerne også synes det." 

Frederikke Schmidt har udover sin uddannelse på Brand Design også været udvalgt til Accelerator-forløbet på KEA – netop på grund af ideen med de sunde stilletter. Og det har været godt:

”Igennem min uddannelse på Kea har jeg udviklet mig både personligt og professionelt. Det kreative iværksættermiljø, som skolen hylder, er enormt motiverende, og går man med drømmen om at starte egen virksomhed, er KEAs accelerator et godt sted at få afprøvet ide og koncept samt få en forståelse for, hvad der skal til for at komme videre.”

For mere information om stiletterne kan du skrive dig op til nyhedsbrevet på roccamore.com eller følge roccamore på facebook.

Her kan du se en lille film, hvor Frederikke fortæller mere om Roccamore og konceptet bag.