I forlængelse af udløb af åremål har stillingen som rektor på KEA været i opslag. KEAs bestyrelse har besluttet at ansætte Steen Enemark Kildesgaard som rektor på KEA fra 1. juli 2024.

 

Bestyrelsens beslutning om at ansætte Steen Enemark Kildesgaard i stillingen sker pba. af en enstemmig indstilling fra ansættelsesudvalget. KEAs bestyrelsesformand Henrik Salée siger i den forbindelse:

“Jeg er rigtig glad for, at Steen Enemark Kildesgaard ønsker at fortsætte som rektor på KEA, og jeg ser frem til vores fælles opgave med at udarbejde en langsigtet plan for KEAs fremtidige placering i uddannelseslandskabet, hvilket skal lægge sporene for næste fase i KEAs udvikling.

Ansættelsen af Steen Enemark Kildesgaard i rektorstillingen sker på et tidspunkt, hvor der er udsigt til en række større forandringer. Det gælder dels bestyrelsens afdækning af potentialerne ved en mulig sammenlægning med Cphbusiness, dels en varslet politisk reform på erhvervsakademi- og professionshøjskoleområdet, som begge kan medføre væsentlige krav til omstilling. Henrik Salée fortsætter:

"Steen har stået i spidsen for KEA siden januar 2018, hvor KEA har nydt godt af hans betydelige topledelseserfaring, stærke forvaltningsmæssige kompetencer samt store erfaring med den uddannelsesrettede del af opgaven. Valget af Steen Enemark Kildesgaard bygger ligeledes på hans dybe styrings- og organisationsforståelse samt indgående indsigt i erhvervsakademisektorens potentialer og udfordringer bl.a. qua hans engagement i Danske Erhvervsakademier som formand for rektorkollegiet. Det er således bestyrelsens vurdering, at han er den helt rigtige person til at føre KEA ind i den næste fase.”

Steen Enemark Kildesgaard udtaler:

Jeg er utrolig glad og stolt over at skulle fortsætte som rektor på KEA, og det ligger mig meget på sinde, at KEA videreudvikler sin portefølje af praksisbaserede videregående uddannelser, så de i endnu højere grad matcher virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft og er med til at udvikle det fulde potentiale for hver enkelt studerede gennem livslang læring. Og så glæder jeg mig helt grundlæggende til at kunne fortsætte samarbejdet med alle de fantastiske studerende og dygtige medarbejdere, som KEA er fyldt med”.

KEA har et dynamisk studie- og arbejdsmiljø med eksperimenterende labs og vidensmiljøer inden for programområderne Teknik, Byg, Design og Digital samt efter- og videreuddannelser, der huser knapt 500 engagerede medarbejdere og godt 10.000 studerende. KEAs uddannelser udvikles i et tæt samspil med brancherne, hvilket rammesættes af KEAs tre strategiske pejlemærker inden for bæredygtighed, teknologi og forretning.

På denne baggrund slutter Steen Enemark Kildesgaard af med følgende:

”Jeg vil arbejde for at videreudvikle uddannelsesmodellerne i grænsefladen mellem fuldtids- og deltidsuddannelse og for at styrke overgangene i uddannelsessystemet, så det letter de studerendes vej ind og ud af KEAs uddannelser. Desuden er det min ambition at KEA og erhvervsakademierne får en tydeligere stemme i den uddannelsespolitiske debat. Det fortjener vores dimittender og aftagere, som hver dag bidrager til vækst og udvikling i Region Hovedstaden.

CV Steen Enemark Kildesgaard

Fødselsdato: 21. november 1969

Uddannelse: Kandidat fra Københavns Universitet. Hovedfag i Statskundskab/samfundsfag og sidefag i Idræt

Ansættelser

  • 2018-         
    Rektor på Københavns Erhvervsakademi (KEA) 

  • 2013 - 2017
    Direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

  • 2010 - 2013
    Uddannelsesdirektør på Københavns Erhvervsakademi (KEA)

  • 2006 - 2010
    Direktør i Gymnasieskolernes Rektorforening (siden navneændring til Danske Gymnasier)
     
  • 2004 - 2006
    Budgetchef på Københavns Universitet

Bestyrelsesposter og repræsentationer

  • Medlem af Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser
  • Medlem af KVUCs bestyrelse
  • Formand for rektorkollegiet i DKEA
  • Næstformand for bestyrelsen på Gefion Gymnasium
  • Medlem af Uddannelsesrådet i Københavns Kommune
  • Medlem af erhvervsrådet i Københavns Kommune