Virksomheder som Nationalbanken, Rigspolitiet og Novo Nordisk er blandt de heldige, der fik sikret sig én af de 60 pladser til sommerskolen i IT-sikkerhed og dermed den nyeste viden på området. Ventelisten er lang.

Interessen for at blive klogere på IT-sikkerhed har været så stor, at det allerede nu er besluttet at gentage succesen næste år.

Sommerskolen i cybersikkerhed er arrangeret i samarbejde med Center for Cybersikkerhed og en række universiteter (KEA, AAU, SDU, CBS, DTU). 

Deltagerne er blevet klogere på en bred vifte af aktuelle emner, og lært om forskellige typer angreb, og hvordan man beskytter sig mod dem.

Anne Sofie Rasmussen, senior manager i Transaction advisory service i Ernest & Young arbejder med cybersikkerhed i forbindelse med køb og salg af virksomheder:

”Jeg er her for at sikre, at jeg ikke går glip af noget nyt. Vi gennemgår mange forskellige discipliner, som er interessant i forhold til det arbejde, vi laver.”

Hun er her blandt andet med sin kollega Zakria Mahmood, som er senior konsulent i Advisory financial services:

”Jeg ved noget hist og pist om it-sikkerhed, men her får jeg sat det sammen på en struktureret måde, og når man deltager med sine kolleger, får man i tilgift en fælles platform at tale ud fra.”

Anne Sofie Rasmussen og Zakria Mahmood har blandt andet været igennem Forensics, altså retsmedicin på it, hvor det fx handler om at undersøge computeren som bevismateriale, men uden at forurene udstyret.

De har også haft fornøjelsen af capture the flag – detektivøvelser, hvor det handler om at finde ’flaget’. Det kan være, man får udleveret en tom USB-nøgle og skal finde ud af, hvad der var på den før. Måske krypteret data, som måske er et program, der kontakter et sted på internettet. Og hvad går det så ud på.

Sommerskolen er samtidig et sted, hvor folk fra erhvervsliv og det offentlige kan mødes om Cyber Security, og måske danne grobund for samarbejder indenfor feltet.

James Hindsgavl Brink, underviser på Datamatikeruddannelsen på KEA og medarrangør af sommerskolen oplever, at den har været vedkommende for deltagerne:

”De er blandet andet glade for, at programmet er bredt, fordi it-sikkerhed kan være alt fra det tungt tekniske til governance.”