En flok KEA-studerende har stor succes med Snaps & Sokker, der skaffer varme sokker til hjemløse – hvilket er det, der er allermest mangel på i den kolde tid.

En opringning til Mændenes Hjem i København bekræftede antagelsen: ingen donerer sokker til de hjemløse. På trods af vigtigheden af varme tørre fødder er det altså noget, de altid mangler. 

Det blev derfor missionen hos de seks e-design studerende Stine, Nina, Sofie, Katrine, Nichlas & Matias at skaffe så mange varme sokker som muligt til de hjemløse.

”Vi kender alle sammen det danske vintervejr, og ingen fortjener at rende rundt hverken barfodet eller med gamle slidte sokker på fødderne i det sjask,” siger Sofie Josefine Dydensborg.

De har derfor startet en kampagne, som samler penge ind til sokker. Hver en krone bliver brugt på økologiske og slidstærke hamp-sokker fra Better Habit.

Projektet har mødt stor opbakning fra blandt andre Le Fix, Uffe Elbæk, LØS Market, Hooha, Thank You Tattoo og ikke mindst Better Habit som producerer de økologiske hamp-sokker.

Man kan donere via Mobilepay til Snaps & Sokker. Og på deres Facebook-side er der også konkurrencer blandt andet i samarbejde med I’m a Kombo. Jo flere penge, jo flere lodder. 

De har også afholdt auktioner over donerede gaver i samarbejde med RAA CPH og LØS Market. 

Projektet begyndte som en del af KEA-projektet ’4 hvide t-shirts’.  

Og nu sidder du måske og tænker, ja men hvad er det for noget med snaps?

Svaret er, at 2-3 procent af de donerede penge, går til et par flasker snaps til de forskellige hjems årlige julefrokoster.

Og det her med at sætte handling bag de gode intentioner er kendetegnene, siger Tifli Lerche, underviser på e-design:

”De er super seje og har arbejdet benhårdt og virkelig målrettet med projektet, fuldstændigt som vores e-designstuderende har for vane. Vores studerende sidder ikke på hænderne og overanalyserer. De er ’do’ers’ og går ud tager fat i den verden, de er en del af for at kunne skabe processer og resultater med værdi af social, miljømæssig og økonomisk karakter.”