Et armbånd som er en diskret babyalarm, en ring som indeholder alle dine kort og koder og en halskæde der beroliger. Studerende har skabt en række smykker med indbyggede fordele.

Kan smykker være andet og mere end blot smukke og personlige? Ja, det kan de i høj grad. Såkaldte wearbles – det er smykker, men også ure og tøj – kan med deres indbyggede teknik lette hverdagen og udføre en række funktioner.

Markedet for wearable devices skønnes at runde 245 millioner solgte enheder i 2019. Men kunsten er at skabe et produkt, som rent faktisk giver mening, og som samtidig er smukt.

Den opgave har studerende på Smykker, Teknologi og Business løst på fremragende vis.

Et eksempel er NapOn, som ligner et helt almindeligt armbånd, men som faktisk er en babyalarm.

Skærmbillede 2018 05 24 kl. 09.35.32

Måske har du undret dig over, hvorfor voksne mennesker render rundt med noget, der ligner en walkie talkie i en snor om halsen? Det er fordi, de er forældre til små børn, og den klodsede tingest om deres hals er en babyalarm - som ofte er i vejen, og de derfor river af i irritation og kommer til at forlægge.

Det problem har gruppen bag NapOn løst. De har designet et armbånd i silikone og sølv, som via bluetooth er forbundet til en babyunit, der ligger hos barnet.

Når babyenheden registrerer lyd hos dit barn, bliver du notificeret via vibrationer på dit håndled – små vibrationer ved små lyde og stærkere vibrationer ved høje vedvarende lyde.

Alarmen har en rækkevidde på 300 meter og aktiveres, når armbåndet lukkes. Med armbåndet følger en oplader, der også kan fungere som powerbank, når du er på farten.

Prototypen er i sølv og sort silikone, men kan i princippet laves i mange andre designs.


”En babyalarm kan være mere end en enhed, som opfylder et behov. En babyalarm kan være et elegant smykke, som du kan bruge til at udtrykke, hvem er du. Ikke noget du er tvunget til at bære, men noget du kan bære med stolthed,” lyder det fra gruppen bag.

Skærmbillede 2018 05 22 kl. 15.09.48

Åndedrættet er vitalt for både dit fysiske og psykiske helbred. Begge dele kan forbedres markant ved noget så simpelt som at tage nogle dybe åndedrag med jævne mellemrum. Noget de færreste af os dog får gjort i en travl hverdag.

Det problem har to af grupperne løst med henholdsvis et armbånd og en halskæde.

ReBreathe er et klassisk armbånd i sølv, men som vibrerer blødt i en individuel rytme beregnet ud fra brugerens puls, når det aktiveres. Er du stresset eller kan mærke, at det hele kører lidt på de høje nagler eller bare har behov for at lade kroppen op, aktiveres armbåndet ved at trykke det mod dit håndled. Armbåndet måler din puls, samtidig med at det begynder at vibrere i beroligende intervaller, som hjælper dig til at trække vejret stille og roligt ind og ud i dybe åndedrag. Når din puls falder, vil vibrationen ændre rytme, indtil du er helt afslappet.

Skærmbillede 2018 05 24 kl. 10.21.55Samme princip gør sig gældende for halskæden Ease, som består af en kæde med et vedhæng i sølv designet i en blød og glat form, der passer perfekt mellem dine fingre. På  vedhængets bagside er en cirkel af kugler, der giver en afslappet følelse, når du rører dem. Med et lille tryk kan den indbyggede teknologi aktiveres og en afslappende vibration begynder tæt ved dit hjerte. 

 

Paid ligner en helt almindelig ring, men den indbyggede teknologi gør det muligt at lagre betalingskort, rejsekort, medlemskort og nøglebrikker i ringen, så du slipper for at slæbe rundt på dem eller lede efter dem – det hele kan lagres i ringen, som du bogstaveligt talt hele tiden har ved hånden.Paid er lavet af 925 Sterling sølv med en rosenkvartssten på toppen. Inde i ringen ligger en NFC-chip, som står for Near Field Communication. Den gør det muligt at registrere og læse information uden brug af internet. Ringen aktiveres, når den er i kontakt med en læser.

Skærmbillede 2018 05 23 kl. 14.22.36

Alle otte gruppers overraskende designs kan ses på nært hold til ’Jewellery of Tomorrow,’ en event på KEA Guldbergsgade, hvor du kan opleve fremtidens smykker og de muligheder, der ligger i at kombinere klassiske smykker med moderne teknologi.

Udover de studerendes designs vil der være spændende oplæg om wearables og lidt mad og drikke.

Det er 31. maj fra kl.17-20 på KEA Guldbergsgade 29N, 2200 København N

Skærmbillede 2018 05 22 kl. 15.12.44