Den hurtige mode har store negative konsekvenser for vores klode, men nu åbner Slow Fashion i København med fokus på kvalitet og bæredygtighed. Bag butikken står KEA-dimittend Josephine Raun.

Hun har showcaset i København, New York og Berlin. Og nu åbner hun så SLOW Fashion 1123 på Gothersgade i København.

Modekælderen dækker over et vintage showroom, design atelier og et kreativt univers, hvor man kan købe bæredygtigt kvalitets tøj.

Josephine Raun er chefdesigner og kreativ direktør og står bag det nye koncept.

”Vi lever i en tempofyld verden, og vi har brug for at tage det mere roligt. Det gælder specielt for modeverdenen. Forbrugerne køber tøj i store mængder, som er produceret hurtigt og nogle gange under forfærdelige tilstande. Vi bør tænke på de sociale og miljømæssige påvirkninger, som fast fashion industrien har på vores verden. Kvalitet vs. Kvantitet,” siger Josephine Raun som har læst til designteknolog og har en bachelor i Sustainable Communication fra KEA.

”KEA har en stor betydning i mit entreprenør-liv. Jeg blev uddannet designer i 2006 (Australien) og har altid ønsket at starte min egen virksomhed og brand, men manglede viden omkring selve business-delen. KEA’s Design/Business har hjulpet mig en stor del hen af vejen til, hvor jeg er i dag. SLOW Fashion 1123 var faktisk et projekt jeg kom på, da jeg skrev min bachelor-opgave om slow fashion.”

Hendes kollektioner har tidligere været vist på modemesser og events i bl.a. København, New York og Berlin.

Hos SLOW Fashion 1123 lyder mottoet ”Think Global, Work Local”.

Phine Raun tror inderligt på, at København er klar til en slow fashion-revolution, og hun har brugt de seneste ni måneder på at opbygge og renovere en gammel kælder til det, der nu bliver et center for genbrug og bæredygtigt mode.

”SLOW Fashion 1123 er bevidst om menneskerne og jorden. Samarbejde, lokal produktion, upcycled- og bæredygtigt design er den nye fashion forward tankegang,” siger iværksætteren.

3 bæredygtige subbrands

SLOW Fashion 1123 samarbejder med tre bæredygtige sub-brands:

1.    Other Vintage – et vintage showroom, der sælger unikke 2hand retro og vintage tøj til mænd og kvinder. Webshoppen åbner snart

2.    Phine Raun Fashion Design – en dansk vintage slow fashion designer, der har været en del af modebranchen de sidste 15 år. De seneste tre år har hun været meget involveret i at udvikle bæredygtige designs og forretningsmodeller.

3.    Awesome Designers – en samarbejdsplatform, hvor vi støtter og showcaser upcoming, bæredygtige modedesignere og andre kreative sjæle. Vi tror på, at det er vigtigt at arbejde sammen og hjælpe hinanden.

Disse tre sub-brands er forbundet sammen igennem SLOW Fashion 1123 modekælder og via webshop (åbner snart), events og workshops. 

Kom til Launch Party d. 28. oktober

An Awesome Night” by SLOW Fashion 1123

Fredag d. 28. oktober fra kl. 17-21.

Drinks, mad, musik og goodies.

De to bæredygtige designere Phine Raun og Mai Jacobsen vil være der til at tale mere omkring slow fashion og deres brands.

Lørdag d. 29. og søndag d. 30. oktober er der åbent for salg hos Other Vintage showroom fra kl. 11-16.

Se mere om åbningen her

Facebook.com/slowfashion1123

Instagram.com/slowfashion1123