Torsdag aften deltog Asger Juel Larsen i Dansk Design Talent ved et storstilet arrangement på Statens Museum for Kunst. KEA har sponsoreret Asger Juel Larsens print. Her fortæller han om den specielle konkurrence. Og Rihanna.

Asger Juel Larsen dimitterede som en af de bedste i klassen fra London College of Fashion i 2009. Siden er det kun gået op op op for den danske designer, og i august gik sangerinden Rihanna på scenen iklædt hans (herre)tøj fra top til tå.

Sammen med tre andre udvalgte designtalenter, fik Asger Juel Larsen en designmentor og en dansk sanger, som de skille kreere tre til fem outfits til. Vinderen af Dansk Design Talent og 500.000 kroner blev Anne Sofie Madsen.

Thomas Troelsen som udgangspunkt

Asger Juel Larsens opererer i et androgynt univers, hvor han kombinerer styrke med sårbarhed ved at mikse forskellige teksturer. Det var derfor ikke mærkeligt, at han fik tildelt sangeren og sangskriveren Thomas Troelsen.

”Han har så meget at byde på ikke bare indenfor musik, men også kultur og subkultur. Så det har på mange måder været stimulerende og gnidningsfrit. Men han har været til mange fittings, fordi han kun er 1.67 høj. Det har også været svært at finde en model til showet i aften, der kan passe tøjet. Jeg har faktisk ikke fundet nogen endnu, så det er lidt nervepirrende,” siger Asger Juel Larsen.

I dag er Thomas Troelsen en meget stringent herre i skræddersyede jakkesæt, men han har gennemgået mange stilarter gennem årene, og det er noget af det, Asger Juel Larsen har prøvet at fange. Tilsat røg og stroboskoplys.

”Det er så anderledes i forhold til det, jeg selv laver. Selvfølgelig er det mig, der har kreeret de her outfits, men de er designet til ham og ville ikke indgå i en af mine egne kollektioner,” siger Asger Juel Larsen.  

Mads Nørgaard har været din mentor – hvad tager du med fra ham?

”Mads er en garvet branche-rotte, og det har været et meget konstruktivt samarbejde. Han ved meget om leverandører, produktion og branchen, og jeg kommer helt sikkert til at bruge ham igen.”

KEA var begyndelsen

Asger Juel Larsen tog i sin tid en 2-årig uddannelse på Hellerup Tekstilakademi, som siden blev en del af KEA,  og ”den uddannelse var mit grundlag for at komme videre til London,” som han siger.

Og KEA er stadig en del af hans liv. KEA har nemlig sponsoreret det digitalprint, som hans konkurrence-outfits er skabt af.

”Først designede jeg printet i hånden, så blev det manipuleret i photoshop og endelig printet på KEAs digitalprinter. Digitalprint er det nærmeste, du kan komme virkeligheden – du kan også printe et foto,” forklarer Asger Juel Larsen, som printede på behandlet bomuld for at skabe tekstur.

Rihanna vil ha’ mer’

Selvom den talentfulde designer ikke vandt konkurrencen, kan han glæde sig over, at Rihanna netop har bestilt mere af hans tøj. Og det betyder rigtig meget for en upcoming designer.

”Det første sæt havde hun og hendes chefstylist set på billeder fra min SS14 kollektion under modeugen i august. Jeg stod på en stofmesse, da hun havde det på under en koncert, og da jeg kom tilbage, lå der 20 emails og ventede, og det samme hos min salgsdirektør. Så ja det giver rigtig meget ikke mindst på grund af den following, hun har.”

Udover kollektionerne til Dansk Design Talent har de fire udvalgte designtalenter og deres mentorer også designet et shoppingnet til fordel for Røde Kors. Nettet bliver solgt i alle Magasins forretninger, på Magasin.dk og i mentorernes butikker.

Se mere her

http://www.danskdesigntalent.dk/