Mød Rasmus Danielsen – en af vores engagerede studerende, som ikke bare er en del af De Studerendes Råd, men også sidder i bestyrelsen på KEA.

Torsdag var Rasmus sammen med KEA-rektor Steen Enemark Kildesgaard og mange andre uddannelsesinstitutioner og interessenter inviteret ind i Uddannelses- og Forskningsministeriet til en snak med ministeren om fastholdelse af internationale studerende i Danmark efter endt uddannelse.

Rasmus har igennem hele sit studie været en stor del af det uddannelsespolitiske liv på KEA, hvilket ikke blot har ført ham til møder med ministeren, men også giver ham en masse fagligt tilbage.

”Jeg er så heldig at studere på en uddannelsesinstitution som KEA, der virkelig understøtter og bakker op om de studerende, der vælger at engagere sig studiepolitisk. Det har uden tvivl været selvforstærkende for mit frivillige arbejde. Jeg oplever ofte, at der virkelig bliver lyttet til de studerende, når vi i DSR italesætter en given udfordring. Vi har som studerende stor indflydelse, hvis vi står sammen – det er fedt!

Jeg er en del af en stor flok engagerede studerende, som brænder for det studiepolitiske arbejde. Det stærke faglige fællesskab, som jeg er så heldig at være en del af, er en stor belønning. Det er berigende at få lov til at møde andre engagerede frivillige samt de mange dygtige medarbejdere på KEA. Det er jeg meget taknemmelig for.”

Til mødet med ministeren havde Rasmus en række input med til områder, hvor de studerende mener, uddannelsesinstitutionerne bør investere for at fastholde internationale studerende. Det drejede sig fx om gratis danskundervisning til internationale studerende. En bedre introduktion til det danske arbejdsmarked, mentorordninger og en opkvalificering af underviserne og deres sprogkundskaber.

Godt gået Rasmus (og alle I andre frivillige og engagerede studerende)! Tak for dit store engagement i KEA, dine medstuderende og erhvervsakademierne generelt!