Da Corona vendte op og ned på dansk erhvervsliv, var der stor frygt for, at det ville gå ud over de studerendes praktikmuligheder. Men alle kom – som tidligere – i praktik.

Da Danmark lukkede ned i marts, var der cirka 800 KEA-studerende ude i praktik, og alle frygtede naturligt nok, hvad det ville betyde – ville virksomhederne afbryde praktikken?

”Da vi havde overstået det kaos, der opstod i starten, viste det sig, at meget få studerende stoppe i praktik eller skiftede praktikplads – cirka det samme antal som normalt,” siger Asger Halberg Hansen, praktikkoordinator og fortsætter:

”Men vi havde stadig en bekymring omkring dem, der skulle i praktik nu her i efterårssemestret. Derfor har vi løbende holdt øje med hvordan situationen ser ud sammenlignet med sidste år, men billedet er det samme: 2020 ligner præcis 2019. Og det er en meget positiv overraskelse.”

Bekymringen var størst på PBA’en i Design & Business, fordi de starter praktik lidt før alle andre og dermed skulle finde praktik midt i lock down.

”Medierne kørte det op, og man hørte kun om der, hvor det gik dårligt, så det er forståeligt, at de studerende var bekymrede. Så en del af øvelsen fra vores og undervisernes side har været at fortælle dem, at det faktisk ikke så så dårligt ud. Men det var lidt en opgave at få dem overbevist om, at der ikke var problemer, og sikre at de søgte, så det ikke blev en selvopfyldende profeti,” siger Asger Halberg Hansen, praktikkoordinator.

ASVS 12953 webAstrid Helene Vendal Sørensen læser Design & Business med speciale i Brand Design, og hun kan godt genkende billedet:

”Jeg var da påvirket af, at der bare generelt var en stemning af bekymring blandt flere i klassen, og fordi medierne tegnede et billede af, at virksomhederne var udfordrede og skulle omstille sig den nye virkelighed, men det gik over al forventning” siger Astrid Helene Vendal Sørensen, som fik praktikplads i strategi teamet hos bureauet Everland, der bl.a. arbejder med kunder som Carlsberg, Danone, Apoteket og Rema 1000

 Praktik førte til studiejob

Rigtig godt endda: De var faktisk tre praktikanter fra KEA tilknyttet hver deres team, hvoraf to efterfølgende fik job på Everland. Og en af dem var Astrid:

“Det har været en fantastisk og super lærerig oplevelse! Det var også positivt i den forstand, at vi alle tre fik en oplevelse af, at vores processer og læring fra KEA virkelig kunne overføres til praksis i de opgaver, vi fik hos Everland. 

Vi blev budt velkommen med stor varme og blev hurtigt introduceret til alle bureauets forskellige teams og fik et indblik i, hvordan de arbejdede sammen på tværs af projekter. Det var en helt særlig og meget tæt og åben kultur, vi blev en del af. De tog vores læring og inputs enormt seriøst, og vi blev inddraget i projekter for danske og globale brands fra allerførste dag, så vi blev mødt af stor tillid og fik meget ansvar, lige fra start”,  siger Astrid Helene Vendal Sørensen, som undervejs har arbejdet med både danske og internationale consumer brands og lavet alt fra markedsresearch og konkurrentanalyser til koncepttekster, brandnarrativer og assistance til udvikling af brandstrategier og navngivningsopgaver.

Lavere frafald

Og endnu en god nyhed er, at frafaldet er faldet på KEA.

Fra september 2019 til oktober 2020 er frafaldet lavere end året før – KEA har altså fastholdt en større andel af vores førsteårsstuderende under corona, end vi gjorde året før, nærmere bestemt 87 procent mod 81 procent sidste år. 

Der er omkring 2.000 KEA-studerende i praktik om året.