Scan din krop, så du ved om tøjet fra netbutikken passer. Eller din yndlingsstol så du kan producere en kopi. Mulighederne er mange, og platformen, der gør det muligt, er helt gratis.

Martin Andersen er studerende på Produktudvikling og teknisk integration på KEA og manden bag den platform, der gør det muligt at 3D-scanne hjemme i stuen – en platform han har valgt at gøre gratis tilgængelig for alle.

Helt konkret har Martin Andersen udviklet en fysisk platform, der kan dreje rundt og ikke mindst nogle retningslinjer for fx lys, der tilsammen giver en optimal scanning.

”I dag er der scannere i mange spilkonsoller og min platform er baseret på en Kinect til X-box, som du kan få til 700 kr.,” siger Martin Andersen.

Og det er lidt af en genistreg at basere den på Kinect’en, fordi normale (amatør) scannere begynder ved 15.000 kr.

Prøv tøjet online

Ideen opstod, da Martin Andersen havde brug for et 3D-scan af en benzintank til en Harley Davidson motorcykel. Men du kan i princippet scanne alt – fx din yndlingsstol, hvis du gerne vil designe eller fremstille en stol med samme eller måske selv. Sidstnævnte giver faktisk god mening, fordi flere tøjfirmaer med webshops er begyndt at sælge tøj baseret på krops-scanninger, så man undgår fejlkøb og kan se præcis, hvordan tøjet vil sidde på én – du kan med andre ord prøve tøjet online.

Selvom du har en dyr scanner til 400.000 kr. så er den ikke noget værd, hvis ikke lyset er ordentligt.

”Derfor er det mest værdifulde ved mit projekt faktisk de informationer, jeg har indsamlet og nu frigiver, om hastighed, lysforhold og afstande – det er dem, der gør det muligt for enhver at lave et godt scan,” siger Martin Andersen.

Alle informationer og instrukser vil blive frigivet på KEAs hjemmeside i forbindelse med KEA-Connect, som finder sted 5.november.