På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I år har over 1200 studerende indstillet deres yndlingsunderviser til titlen. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ni nominerede. Vinderen kåres på KEAs medarbejderdag den 17. august.

Peter Hansen er nomineret til titlen som Årets Underviser på KEA. 

Hvorfor syntes du, at det er fedt at undervise på KEA?

"Jeg deltager i et fantastisk team. Et team der er dedikeret til god undervisning, høj faglighed og god kvalitet. Vi interesserer os for hinandens fag og faglighed og bruger dette til at øge kvaliteten af vores undervisning.

Jeg er glad for vores VVS-studerende. De har truffet et modigt valg ved at starte her, de har sagt farvel til trygheden og et vellønnet job og goddag til usikkerhed og to år skolebænken på SU. Langt de fleste har dårlige erfaringer med skole og alligevel sidder de her på KEA – det kræver mod og det respekterer jeg (og hele teamet) dem dybt for.

Alt, hvad teamet laver, er praksisnært. Vi sætter fokus på vores studerende. Vi er hele tiden opmærksomme på deres baggrund og deres historier, og forsøger altid at inddrage det i undervisningen. I undervisningen forsøger vi at formidle til tider komplekse teorier og praksisser. Vi forsøger i vid udstrækning at formidle på en praksisnær og forståelig måde.

Personligt vil jeg gerne gøre undervisningen så ”håndgribelig” som muligt – inddrage praksis og virkeligheden så meget som muligt. Når der gives plads til denne tilgang, er det fedt at arbejde i VVS teamet og på KEA."

 

Blå bog: Peter hansen

  • Underviser på VVS-installatør uddannelserne – AU og AK. Jeg underviser i teknisk dokumentation, sanitet, ventilation og studiestøtte.
  • Har været på KEA i 5 år
  • Jeg er uddannet civilingeniør. Jeg har forsket nogle år i Schweiz, hvor jeg fik lysten for at undervise. Da jeg returnerede til Danmark i 2018, greb jeg chancen for at blive underviser på KEA.