For første gang foregik KEAs Åbent Hus både online og fysisk på Nørrebro. Knap 1.300 troppede dog op på KEA for at blive klogere på uddannelserne og møde undervisere og studerende.

Gabriel Evron er 20 år og lige kommet hjem fra en længere rejse. Han er kommet for at høre mere om Entreprenørskab & Design og ikke mindst Produktionsteknolog:

attachment1645638929890”Jeg kan godt lide at få ideer og udføre dem, og derfor vil jeg gerne have en større forståelse for, hvordan man udvikler og skaber et produkt. Ikke mindst teknisk. Jeg vil gerne kunne kommunikere med både ingeniører og produktionsteknologer og forstå deres sprog. Og så synes jeg, det er megasjovt at mestre et håndværk, arbejde med materialer og lære at beregne på en meningsfuld måde.”

Han har altid været meget fascineret af bilbranchen, og måske kan uddannelsen til produktionsteknolog være vejen til at arbejde der:

”Jeg ville have det for fedt med at bygge et køretøj. Jeg kan sindssygt godt lide ting, der kan køre og ting med fart, men jeg har aldrig fået lov at sidde på et værksted eller været eksponeret for at bygge sådanne ting.”

Succesfuld hybrid

Under corona-nedlukningen foregik Åbent Hus online, og selvom det også har været en succes, så er det bare noget andet at gå rundt på campus og tale ansigt til ansigt med undervisere, nuværende studerende og vejledere.

Dette års hybrid-model med både online og fysisk Åbent Hus gjorde det til gengæld muligt at deltage, selvom man ikke befandt sig i København eller måske var forhindret på grund af arbejde eller en positiv corona-test.

Og interessen var på forhånd stor. Siden januar har 3.500 personer været inde og besøge siden om Åbent Hus på KEA.dk, 800 havde tilmeldt sig nyhedsbrevet og der var 300 tilmeldte på Facebook.

Lige knap 1.300 mødte op fysisk og de kunne blandt andet prøve selv at lodde en nuttet bille med lysende øjne. Nærmere bestemt på IT-teknologuddannelsens stand og den lille elektronisk bille var både populær og et håndgribeligt eksempel på, hvordan de studerende blandt andet arbejder med sensorer og selvstyrende intelligente systemer på uddannelsen.

Det krævede både koncentration og fingersnilde at lodde den lille bille, men til gengæld kunne den lyse, når den indbyggede sensor registrerede forandringer i lys og mørke – på samme måde som en solcellelampe, der tænder, når det bliver mørkt.

Åbent Hus giver afklaring

KEAs studiestartsundersøgelser har tidligere vist, at cirka 40 procent af de nye studerende på KEA har været til Åbent Hus forud for deres valg af uddannelse.

"Undersøgelsen viser, hvor vigtig åbent hus er i forhold til studievalgsafklaring. De studerende ved, hvad de går ind til, fordi de har haft lejlighed til at snakke med studerende og undervisere og blive klogere på de forskellige uddannelser, og hvad de indeholder. Det er vigtigt i forhold til at mindske frafald og få de helt rigtige studerende ind,” siger Joakim Groth, Kommunikationschef på KEA.

Kæresteparret Malika og Sharez på 23 var dog kommet for at høre mere om Bygningskonstruktør og Økonomi & It:

”Jeg har faktisk en uddannelse som serviceøkonom, men vil gerne afsøge nogle helt andre muligheder. Jeg er meget interesseret i arkitektur, og derfor er jeg kommet for at høre mere om Bygningskonstruktør-uddannelsen,” siger Malika.

Sharez er selvstændig og vil gerne have en uddannelse indenfor økonomi, så han er kommet for at høre mere om Økonomi & It, hvilket han også kan bruge i sin virksomhed og på den måde optimere den.

Og det bliver ikke noget problem at være kærester og begge læse på KEA:

”Vi har været kærester igennem folkeskolen, 10.klasse og på gymnasiet.”

Rigtig mange får også et indblik i KEA-livet og karrierevejledning fra studievejlederne. Ligesom de kan se konkrete eksempler på studieprojekter og produktpræsentationer indenfor design, byggeri, it og teknik.

Uanset hvad, er det vidunderligt at opleve så stor en interesse for KEAs uddannelser, og vi glæder os til at åbne dørene igen for alle interesserede. Næste gang er i november.

Husk også at prøve interessehjulet.