Claus Dollerup Nielsen blev erklæret ’måske egnet’. I dag har han en Bsc, MSc og en MBA, har arbejdet 17 år i udlandet og er nu ansvarlig for et projekt med et budget på over en milliard kroner. 

Kontekst er afgørende – befinder elefanten sig i en glasbutik eller på savannen?

Som ung knægt var Claus Dollerup Nielsen på landsholdet i cykling, hans drive og engagement fejlede ikke noget, men han var også ordblind.

CDN Claus”Bogligt har jeg altid haft det svært i skolen, og fra en ung alder har jeg kæmpet med udfordringer i forhold til, hvad der er muligt og især ikke muligt,” siger Claus Dollerup Nielsen.

Ligesom alle de andre i klassen ville han også i gymnasiet, men beskeden om, at han var ’måske egnet’ tog al lyst fra ham og i stedet blev han tømrer.

”Jeg nød faktisk at arbejde med hænderne, men som tiden gik, fik jeg mere og mere lyst til at læse videre.”

Et cykelstyrt, som blandt andet gik ud over Claus Dollerup Nielsens knæ, satte skub i beslutningen om at blive bygningskonstruktør.  

”Jeg startede uden egentligt at have de store forventninger til, hvad det var, eller hvad det skulle føre til. Men holdet bestod af 50 procent håndværkere og 50 procent studenter, og det gjorde, at jeg fra begyndelsen havde nogen, jeg kunne relatere til. Og så fandt jeg ud af, at jeg faktisk godt kunne lide at studere og ikke var så dårlig eller dum til det, som jeg altid havde troet. Nu havde jeg en praktisk erfaring, som gjorde det lettere at forstå den akademiske del af de forskellige fag,” siger Claus Dollerup Nielsen. Som også nød godt af medstuderende med et aldersspænd på 20 år, undervisere der stadig havde et ben i erhvervslivet og som samtidig kiggede mere på indholdet i hans afleveringer end kommasætningen.

Den projektorienterede måde at lave opgaver på var også meget tiltalende for en ung ordblind fyr som Claus Dollerup Nielsen:

”I stedet for at terpe 300 sider i en bog, som man skal kunne huske til en eksamen, så fik vi en opgave som vi løste over 3-4 måneder. Det krævede, at vi fandt og læste materiale, der kunne bruges til projektet, og som vi skulle fremlægge til eksamenen, men når man har arbejdet med materialet i en praktisk sammenhæng hele semestret, så forstår man det – i stedet for bare at være god til at huske.”

Så selvom Claus Dollerup Nielsen forlod folkeskolen med et 6-tal, gennemførte han den internationale linje på bygningskonstruktøruddannelsen og tog endda til Aberdeen i Skotland på 6.semester.

”Det var en stor oplevelse, som også blev vinduet der åbnede sig ud til den store verden, for mig,” siger Claus Dollerup Nielsen, som endte med at arbejde de næste 17 år i udlandet herunder England, Dubai, Azerbaijan og Indien. Og på visitkortet står der både BSc, MSc og MBA.

Claus Dollerup Nielsen er tilbage i Danmark som Bygherrerådgiver i virksomheden Arpe & Kjeldsholm, som har fundet ham egnet til højhusprojekter i Carlsberg Byen med et budget på en milliard kroner.