Indigenous Design Charter bliver en af verdens første guides til at sikre at oprindelige folk bliver repræsenteret – og repræsenteret korrekt i design. En del af udviklingsarbejdet skal foregå på KEA.

Det er KEAs partneruniversitet i Australien, Deakin University, der har taget initiativ til guiden, der skal understøtte designere i at udvikle kulturelt bevidste og nøjagtige gengivelser af oprindelige folks billedsprog i deres arbejde.

Udvikling af projektet begynder i næste uge, når forskere og Indigenous studerende fra Deakin rejser til Grønland, Sverige og Danmark for at afholde en række workshops.

Holdet skal mødes med lokale samer og inuitter samt prominente branchefolk, akademikere og designere fra universitetet i Grønland (Ilisimatusarfik), KEA og Grønland House.

International Indigenous Design Charter skal hjælpe oprindelige folk og ikke-indfødte designere til at arbejde sammen om at indarbejde oprindelige folks viden, samfund og kultur i designprojekter.

"Problemet med uhensigtsmæssig repræsentation og misbrug af oprindelig kultur i kommunikation og design er internationalt. Grupper af oprindelige folk fra alle kontinenter har de samme udfordringer i hele verden,” siger Dr. Russell Kennedy, lektor i Visuel Communication Design ved Deakin University. 

Dr. Meghan Kelly, lektor i Visuel Communication Design ved Deakin University fortæller, at programmet for de forskellige work shops bliver en øjenåbner for forskere og studerende:

"Oprindelige folk fra hver deltagende nation vil få mulighed for at mødes og fremvise deres design, lære og dele viden om deres kultur og design praksis samt netværke," siger Dr. Kelly.

Chartret skitserer 10 punkter som dækker de forskellige stadier af designprocessen fra idé til det endelige produkt, og understreger behovet for respektfuld udveksling, åben tænkning, dyb lytten, og en ægte vilje til at lære af både ikke-oprindelige folk og oprindelige parter i hele processen .

Læs mere om chartret hER  

Workshop

Hvor: KEA Guldbergsgade 29 N

Hvornår: 15. november fra kl.10-14.