Studerende fra Produktudvikling og Teknisk Integration har skabt tre værker til Copenhagen Light Festival. Hvilket er en eminent måde at øve færdighederne fra undervisningen i praksis.

Kunst er måske ikke det første, man tænker på, når snakken falder på top op-uddannelsen Produktudvikling og Teknisk Integration, men det giver faktisk rigtig god mening. I hvert fald i forhold til Copenhagen Light festival som kan opleves hele februar.

I løbet af en sprint-uge i efteråret udviklede de studerende deres ideer, som de sendte til lysfestivalen. Deres ansøgninger blev godkendt og lige siden har de arbejdet på deres lysinstallationer.  Og det giver rigtig god mening som praktisk legeplads i forhold til at øve de ting, de lærer i undervisningen:

”Udvikling af lysinstallationer er usædvanligt velegnet til at praktisere blandt andet informationsindsamling, fysisk prototyping, materialevalg og elektronik,” siger underviser Cong Liu.

”Copenhagen Light Festival er også en arena til at teste de endelige prototyper i virkeligheden. Og når de studerende ser deres produktioner i festivalbrochuren, føler de ansvar og stolthed. Og i modsætning til andre studenterprojekter, der måske ender i delvist funktionelle prototyper til eksamen, skal prototyperne til lysfestivalen være komplette og robuste for at overleve den intensive brug og det hårde vejr i februar.”

Copenhagen Light Festival begynder 5.februar og kan opleves måneden ud. De studerendes installationer er centreret omkring Havnegade.

InteractiveTrampolines Cong Catalin clf2021INTERAKTIVE TRAMPOLINES ll skabt af Cong Liu & Catalin Doaga
HVOR: Havnepromenaden, hjørnet af Peder Skrams Gade og Havnegade

OM VÆRKET:
Værket stammer oprindeligt fra et studenterprojekt på KEA. De tre interaktive trampoliner er bygget til at give dig varme og energi i en kold og blæsende februarnat. De er skjult under jorden og venter på opdagelse på det mørkeste sted langs Havnegade.

Den første trampolin bruger LED-strimler konstrueret i en matrix. Inspireret af en stjernes livscyklus er lyseffekterne opdelt i fire faser.

Fase 1. Når trampolinen forbliver inaktiv, vil LED-matrixen efterligne en galakse af stjerner.

Fase 2. Hopbevægelsen skaber og udvikler en stjerne, hvor lyskugler vil fremstå tilfældigt for at ligne atomfusioner.

Fase 3. I et bestemt øjeblik vises en chokbølge, der ligner et supernovaudbrud.

Fase 4. Supernovaen udvikler sig til en tåge.

Når brugeren har forladt trampolinen, vender lyset tilbage til fase 1. Det forventes, at en bruger bruger et til to minutter på trampolinen, hvor programmet kører gennem faserne.

Den tredje trampolin er omgivet af LED-neonrør. En kick-off-handling vil engagere brugeren i spillet. Forskellige effekter gennemgår en spilsession på fire niveauer, fra kortere og lettere opgaver til langvarige engagementer. Hvert spring på trampolinen vil gradvist fylde neonrørene op, og jo højere hoppet er, jo hurtigere bliver spillet færdigt. Børnene vil på masser af sjov fra de lydhøre lyseffekter.

DancingBubbles KEA clf2021BUBBLEDS: skabt af Robert Jülke, Michaela Hladka, Ivelin Demitrov Dimitrov
HVOR: Havnepromenaden, between Herluf Trolles Gade and Cort Adelers Gade

OM VÆRKET:
København er velsignet med kanaler, der strømmer gennem byen, og det gør den endnu mere charmerende og magisk. Vi ønskede at understrege denne skønhed ved at lyse Havnegade Havnepromenade op med lys i de mørke vinternætter.

Lyse i forbindelse med vand bringer os til et andet spektrum af, hvad der kan ses af det menneskelige øje. 20 farverige lysende cirkler der reflekteres i vandet fremkalder følelsen af ​​bobler, der danser i havet.

Det ses tydeligst fra Inderhavnsbroen og Knippelsbro, eller fra den anden side på Christianshavn.

MusicBench sandra clf2021MUSIC BENCH: skabt af Sandra Løve Dadadottir
HVOR: Havnepromenaden, Havnegade 20

OM VÆRKET:
Som en hyldest til Bent Fabricius-Bjerre forener værket 14 lysende bænke på Havnegade. Til rytmen af tre af Bent Bentius-Bjerres ikoniske melodier skaber de oplyste bænke en harmonisk forbindelse mellem klassisk musik og innovativ teknologi.

Værket tager dig med på en rejse gennem Bent Fabricius-Bjerres diskografi med melodierne, Alley Cat, samt temaet Olsen-Banden og Matador.

SDGDiamond KEA clf2021SDG DIAMOND: skabt af Simon, Theo and Tiberiu
HVOR: Havnepromenaden, mellem Havnegade and Inderhavnsbroen

OM VÆRKET:
Den seks-sidede diamant fungerer som en mystisk lysskulptur, når den observeres på afstand og farvelægger havnefronten med et smukt lysshow.

Når forbipasserende kommer tættere på diamanten, bliver den interaktiv, hver side lyser kun op, når man går rundt om den og dermed aktiverer sensorerne.

Hver side repræsenterer et af de seks valgte mål for bæredygtig udvikling ud af FN's 17 SDG-mål. Diamanten giver information om målene, og hvordan man kan ændre adfærd for at opfylde dem.

Ideen er lære forbipasserende, hvad der kan gøres for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Du kan se en video om værkerne her. 

Copenhagen Light Festival er baseret på et blomstrende og kompetent lyskunst- og designmiljø med stærke traditioner, der giver plads til vækst og skaber aktiviteter, der øger begejstringen for byens rum. Festivalen skaber og samler lysoplevelser i byrum og ukonventionelle steder for et stort og bredt publikum - med øje for kommende talenter og overraskelser på et internationalt højt niveau.

Oplevelserne, der er koncentreret i indre by og havnen, er unikke og relevante for kulturinteresserede såvel som børnefamilier. Festivalen sigter mod at præsentere byens mange specielle steder som parker, pladser, facader og alligevel skjulte steder i form af nye værker og installationer fra både etablerede og kommende kunstnere. Realiseringen af ​​disse visioner sikres gennem en kunstnerisk strategi, der fremhæver international kvalitet og viser den stærke danske lyskultur.

Lyskunst er udtryksfuldt, men stille og efterlader plads til meditativ oplevelse og fælles kontemplation. De, der har besøgt en lysfestival, ved, at lys præsenterer byen på nye overraskende måder og eksperimenterer med farver og bevægelser.