Conrad Seibæk-Kongstad måtte træffe valget mellem to drømme: OL i fægtning eller bygningskonstruktøruddannelsen. Nu er fægtningen lagt på hylden og byggedrømmene genoptaget.

Det kan være frustrerende ikke at vide, hvad man vil. Men det kan også være frustrerende at have mere end én passion.

Da Conrad Seibæk-Kongstad begyndte på bygningskonstruktøruddannelsen i 2017, troede og håbede han, at han kunne forene sin intensive fægtetræning (som en del af det danske landshold) med sit drømmestudie.

Men døgnet havde simpelthen ikke nok timer til et fuldtidsstudie, fire timers daglig træning og arbejde der skulle finansiere omkostningerne ved de mange turneringer rundt om i verden.

Skærmbillede 2020 07 15 kl. 09.59.01”En sæson koster cirka 80.000 kroner, og der er ikke noget støtte eller spons, så der skulle også arbejdes meget. Jeg kunne måske godt have gjort det, men så havde der ikke været 100 procent fokus på noget af det, og for mig er det alt eller intet og ikke begge ting halvt. Jeg måtte træffe et valg og valgte at fokusere på fægtning, men jeg var virkelig ked af at vælge studiet fra, fordi jeg var rigtig glad for at gå der. Og derfor blev jeg også rigtig ked af det, da jeg ikke kom ind sidst,” siger Conrad Seibæk-Kongstad og refererer til, at han faktisk søgte ind i igen, men en misforståelse ift. hvad kvote 2-ansøgningen krævede, betød at han ikke blev optaget.

Men mens holdet trænede til OL-kvalificeringen og de lå nummer otte på verdensranglisten, kom en af Conrads holdkammerater ind på sit drømmestudie. Han troede også til at begynde med, at han kunne gøre begge dele, men det gik ikke, og han måtte vælge, men i modsætning til Conrad valgte han studiet.

”Det var efter, jeg selv havde valgt holdet, så det var en lille smule bittert for mig.”

Der skulle findes en ny fjerdemand, men de kunne ikke finde en med ligeså højt niveau og den samme stabilitet.

Så nu har Conrad Seibæk-Kongstad søgt ind på bygningskonstruktøruddannelsen igen.

”Jeg vil virkelig gerne være bygningskonstruktør.  Jeg elsker hele tegneaspektet – det er totalt fedt at sidde og arbejde i Revit (tegneprogram) og være inde over arkitektdelen. Ikke så meget det kreative, men hele det løsningsorienterede aspekt. Jeg drømmer om at sidde på en tegnestue og være med på store byggeprojekter,” siger Conrad Seibæk-Kongstad, som stadig fægter lidt, men nu kun som hobby.