Saxogade danner rammen om ny butik, hvor KEAs design- og smykkestuderende fremover vil sælge deres designs. Men butiksinventaret er også et besøg værd i sig selv.

 

Et hold Living-studerende på KEA har tryllet det gamle lokale i Saxogade om til en virkelig tjekket designbutik. De studerende har selv designet alt inventaret, hvilket har været lidt af en udfordring, fordi det skal kunne rumme mange forskellige typer af designs, som løbende vil blive udskiftet.

De studerende har også udviklet den visuelle identitet og ikke mindst realiseret det hele i butikken i Saxogade.

Det er ikke første gang Living-studerende udvikler hverken butiksinventar eller visuelle identiteter, men det er sjældent de ser deres prototyper blive en del af virkeligheden. Permanent.

De studerende har brugt de seneste seks uger på at arbejde med Designkollektivet i forbindelse med forløbet Design, Metode og Business. De har designet fleksibelt inventar til udstilling, salgsdisk og baglokale. De har undersøgt lokalområdet, interviewet relevante personer for at få en forståelse for Designkollektivets kontekst i Saxogade og dermed også målgruppen. Og sidst men ikke mindst har de arbejdet med en forretningsplan for butikken.

Og det har været ekstremt lærerigt og spændende:

“Designteori er meget komplekst og svært at forstå. Da undervisningen foregik i klasselokalet, var jeg meget usikker på, om det var det rigtige fag for mig. Men da undervisningen flyttede ned i det tomme butikslokale, og jeg pludselig skulle omsætte det jeg havde lært i praksis, stod det klart for mig, at jeg er på den helt rigtige uddannelse.” siger Monica Ruben.