Han er kun 21 år og studerer e-design (iværksætteri) på KEA, men har opfundet en membran, der forhindrer vand i at trænge ind i bygninger ved skybrud. Forsikringsselskabet Codan har kåret det som bedste ide.

Egentlig arbejdede Mikkel Hansen på et produkt, der skulle hjælpe bønder i fattige og tørkeramte lande – et produkt, der holder på vandet omkring planten, så det ikke fordamper.

Han brugte et super absorberende materiale, som blandt andet bruges i babybleer, og det var det materiale, der gav Mikkel Hansen ideen til membranen:

”Jeg skrev til en række bleproducenter og spurgte, om de ville sponsorere noget blepulver, men jeg hørte aldrig fra dem. Så jeg endte med at købe for 89 kroner bleer i SuperBrugsen, som jeg pillede pulveret ud af,” siger Mikkel Hansen.

Det udvendige materiale til membranen fandt han i KEAs materialebibliotek.

Membranen er billig at producere og kan monteres af alle på cirka 30 sekunder i både eksisterende bygninger og nybyggeri. Membranen sættes omkring døre og vinduer og hindrer på den måde vandet i at trænge ind ved for eksempel skybrud.

Mikkel Hansen sendte sin ide ind til Codan, som endte med at kåre ham som vinder blandt 100 indsendte forslag i ’Codan Udfordringen’.

Dommerpanelet, der bestod af specialister fra Codan og Teknologisk Institut, havde kun ros til den unge opfinder:

”De sagde, at det var utroligt, at så ung en fyr havde fået så god en ide og roste mit iværksætter-talent. De synes, at det var gennemtænkt og veludført, og at der nok skulle komme en god iværksætter ud af mig,” siger Mikkel Hansen, der læser e-design (iværksætteri) på KEA.

Næste skridt for Mikkel Hansen er at få membranen finansieret, så den kan komme i produktion – enten via en investor eller crowdfunding.

Codan og Teknologisk Institut ledte i efteråret efter smarte tiltag og opfindelser, der kan bruges til at mindske, udbedre og afhjælpe skader, der opstår som følge af vandskader. De udskrev konkurrencen ’Codan Udfordringen’ og fik 100 forslag. I januar fik Mikkel Hansen besked om, at hans membran var kåret som vinder, og han modtog et gavekort på 6.000 kr.