Efter at have lavet opgave om den hastigt voksende musikfestival, blev en gruppe studerende på Multimediedesign hyret til at stå for den visuelle identitet fremover.

Det var lige inden, de skulle ind til mundtlig eksamen at mailen kom: Musik i lejet ville gerne have dem til at stå for festivalens visuelle identitet fremover - herunder en ny hjemmeside.

”Det var super positivt for selvtilliden, at de kunne lide vores ideer og havde tillid til os og vores kompetencer. Og så er det ret motiverende at kunne skrive på CV’et, at man laver visuel identitet for en musikfestival,” fortæller Anders, Malik, Jesper, Maria og Tuva som er på 3. semester på Multimediedesign.

Det var eksamensopgaven, der imponerede Musik i lejet:

”Da vi så deres oplæg, blev vi meget positivt overraskede over, hvor god en sans og teknisk kunnen de viste,” siger grundlægger Andreas Grauengaard.

Og det resulterede altså i, at festivalen tog initiativ til et længerevarende samarbejde om mere eller mindre al festivalens grafiske arbejde. 

Gruppen opdagede, at selvom de ’bare’ er studerende, kunne de bidrage med noget meget værdifuldt:

”Vi har både det teoretiske og praktiske med os, så vi kunne tilføre noget struktur i form af analyser og en designmanual, der fastlagde fonte og farver og en samlet ide. Og det, synes de, var fedt,” siger de studerende, som er blevet tilbudt flere opgaver på baggrund af deres arbejde for Musik i lejet. Og med god grund.

”De er engagerede, dygtige og rigtig lydhøre over for feedback. Samtidig arbejder de meget professionelt. Den store læresætning er, at der er en umiddelbar forståelse af udtrykket. At vi i Musik i Lejet tænder på og ser sammenhængen mellem identitet og udtryk. Der har Anders, Malik, Jesper, Maria og Tuva bare ramt plet,” siger Andreas Grauengaard.

Musik i Lejet er en tredages nonprofit-musikfestival, som løber af stablen i Tisvildelejes strandkant  hvert år midt i juli.

På Strandscenen, Skovscenen og Bodegaen spiller hvert år 30-40 bands og dj’s under solstråler og stjerneskud for 5000 betalende gæster og 900 frivillige.

De studerende er:

Tuva Belfrage Nesse

Anders Toft

Malik Berthelsen

Jesper Dreisig

Maria Brandt Pedersen