Lokale aktører fik hjælp fra 45 studerende fra hele verden til Årets KEA Charrette, som for første gang blev afholdt virtuelt.

På kun én uge har studerende fra hele verden og fra vidt forskellige uddannelser skabt koncepter til lokale organisationer på Nørrebro. Målet var ‘Reshape your Community – Sustainability, Entrepreneurship and Culture after the crisis’.

Det specielle ved Charretten 2020 var, at workshoppen blev afholdt 100 procent virtuelt – istedet for at mødes på KEA sad de studerende i deres hjem over hele verden og arbejdede på tværs af grænser via Teams, Zoom, Behance, Mural og Facetime.

Trods de knap så optimale omstændigheder kom der som altid gode innovative ideer ud af Charretten til glæde for Stengade 30, MitNørrebro, Space NV og WeDoDemocracy/Demokrati Garagen som havde stillet deres organisationer og udfordringer til rådighed for de studerende.

Vinderprojektet kom fra Gruppe 5, som have udviklet en omfattende og gennemarbejdet løsning til MitNørrebro, der bl.a. inkluderer en historiefestival, som skal afholdes i eftersommeren. Festivalen viser film om forskellige beboere og deres liv kombineret med mad og ture rundt i bydelen.
”Vi vil sætte fokus på kunsten at fortælle, såvel som kunsten at kommunikere gennem forskellige begivenheder. Vi forbinder poesi, film og journalistik til et trygt rum at dele historier og vores kulturer. Målet er at sætte spot på vores levende forskelligartede samfund og forbinde folk gennem kærligheden til Nørrebro.”

Som en del af Gruppe 5’s løsning var også et praktikprogram samt forslag til indtægtskilder blandt andet i form af annoncering. Og ikke bare traditionel annoncering, men fx i forbindelse med interaktive videoskulpturer, der afspiller videoer af medlemmer af samfundet, som fortæller deres historier.

Gruppe 4 vandt People’s Choice-afstemningen for deres grønne og innovative lydafskærmning til spillestedet Stengade 30, som oplever stigende antal støjklager i takt med gentrificeringen af Nørrebro.

Alle otte grupper blev guidet og vejledt hele ugen af 30 akademikere, undervisere og erhvervsfolk, som havde sat ugen af til at følge Charretten.

Juryen bestod i år af Mille Wilken Bengtsson fra KEA, Biana Dipietro fra Humber College, Dan Kreutzfeld, lokalaktivist på Nørrebro/NV samt Ny Weisser Øhlenschlæger som har grundlagt Nyforbyelse, der arbejder med byfornyelse på nye måder.

Se de studerendes løsninger her:

GROUP 1 GROUP 2 GROUP 3 GROUP 4 GROUP 5 GROUP 6 GROUP 7 GROUP 8