Chace Race er racerspillets svar på skak, hvor hele business-delen bag Formel 1 også er en del af spillet. 1. præmien i de kommende verdensmesterskaber er på 1 mio. dollars.

Hvis du som overtegnede straks forestiller dig noget a la Gran Turismo og speederen i bund, så skal du parkere tanken.

Det kan godt være, at der er tale om en racerbil, en racerbane og modkørerer i andre racerbiler, men selve spillet skal nærmere sammenlignes med et strategisk brætspil a la skak, hvor alle spillerne dog rykker samtidigt i turen, og det handler mindst ligeså meget om brain power som horse power. Fart smelter sammen med strategi.

Små børn kan spille og glæde sig over, at de kan rykke bilen frem, tilbage og til siden på banen, som består af sekskantede felter.

Alle andre kan spille det fulde strategiske spil og deltage i turneringer – også selvom man ikke er professionel spiller.

Tjen penge - som kører eller på business

Og så er der hele business-delen af racer-verdenen, som også er en del af Chace Race, og hvor du kan opbygge og drive dit eget firma og hold, som en måde at tjene penge på.

Man kan nemlig skabe sig en karriere ikke bare som kører, men også som for eksempel team coach eller børsmægler ved at købe og sælge aktier i teams og tjene penge på præmieudbytte. Hver by i verden kan byde ind på fem franchise-muligheder: Køreskole, e-sportsjournalist, eventbureau, merchandise og børsmægler.

Hele dette univers – eller økosystem om man vil – var basis for en eSport case for de studerende på Business Economics & It på KEA.

Samarbejdet begyndte som en klassisk case på 4.semester for et års tid siden, men har siden udviklet sig markant.

Syv studerende blev så engagerede i udviklingen, at de mødtes hver torsdag for at arbejde videre med spillet, og siden valgte at bruge 6.semester på Chace Race som iværksætter-forløb. Og de selvsamme syv har også allerede fået lovning på job, når de er færdige med uddannelsen.

Chace Race rykket ind på KEA

Og der er vitterligt tale om et tæt samarbejde mellem KEA og Chace Race – som endnu engang er case på 4.semester - faktisk er Uffe Egekvist, CEO i Chace Race, rykket ind på KEA, hvilket betyder, at de studerende er helt tæt på ’kunden’.

”Det giver et helt andet momentum. Læringskurven er super stejl, og teorierne kommer meget konkret i spil. For os er det et fantastisk miljø at være i – meget inspirerende – jeg sidder midt i målgruppen og kan få en masse indsigt. KEA har været meget åben, agil og professionel at arbejde sammen med,” siger Uffe Egekvist.

For de studerende har det været en exceptionel hands on oplevelse:

”Fordi vi allerede kender miljøet, vi er i, kan vi være endnu mere fokuserede på opgaven. Hvis vi var i en stor virksomhed, er det heller ikke sikkert, vi ville blive hørt, og vi ville ikke nødvendigvis kunne se vores arbejde og ideer blive ført ud i livet. I sidste uge fik vi eksempelvis en ide til VR, i dag faldt det på plads og i morgen starter vi op. Uffe har det sidste ord, men hvis nogen har en god ide, så bliver den implementeret. Vi følger selv op på vores ideer, finder ressourcer og får feedback. Det betyder, at vi også finder ud af, hvad vores ideer rent faktisk kræver. Vi får og tager ansvar.”

At Uffe Egekvist er rykket ind på KEA betyder ligeledes, at de studerende får et super realistisk billede af, hvad det vil sige at være iværksætter, og hvordan man skal strukturere en opstartsvirksomhed.

De syv studerende bliver som sagt ansat, når de er færdige. Men det er planen, at KEA’s samarbejde med Chace Race skal fortsætte, så længe det er givende for både studerende og virksomhed.

”Det lange samarbejde, som både gælder caseopgaver, praktik og iværksætteri er ekstra gavnligt. Det giver en erfaring, som er svær at få andre steder. For eksempel er det de færreste, der får lov at arbejde med VR og kode VR, når de kommer ud i en virksomhed som nyuddannede – det kan de her,” siger underviser Marie Louise Brixtofte.

Undervejs har de studerende haft besøg af folk, der arbejder i race. Eksempelvis racerkøreren Nicolai Hansen, som delte sine erfaringer og oplevelser med de studerende.

DTC vil annoncere Chace Race som officiel eSport motorsport gaming. Planen er at blive en world wide e-sport gaming event om et par år med verdens første strategiske race game i 2020, hvor 1. præmien er på intet mindre end 1 million dollars.