Et hold internationale bygningskonstruktørstuderende har tegnet imponerende og innovative forslag til et nyt spillested på den ikoniske adresse.

Det kan godt være, at grunden er tom, men Jagtvej 69 er ladet med historie, spændinger og følelser.

Jagtvej 69 husede i mange år Folkets hus, siden blev det besat af unge autonome og blev til Ungdomshuset – eller Ungeren – og i 2007 blev bygingen købt og revet ned af den religiøse bevægelse Faderhuset efter en aktionfilm-agtig politiaktion med efterfølgende opstande på Nørrebro.

I mere end 10 år har Jagtvej 69 været et gabende tomt hul mellem to bygninger.

De studerende på 4.semester fik seks uger til at tegne et ’Event space’ i forbindelse med kurset ’Facade and Architectural Detailing’.

Udover at opnå kompetencer i at udføre tekniske detaljer, der understøtter det arkitektoniske koncept, skulle de også forholde sig til stedets fysiske og historiske kontekst. 

Skærmbillede 2018 06 21 kl. 11.26.52

Og det er præcis hvad gruppen bag Crystal House har gjort.

Christina Garcia og Vesta Strupaityte har skabt en klassisk murstensbygning, men udformet i glasmursten, der giver en fuldstændig transparent facade.

Med deres design favner de både den historiske byggestil og de omkringliggende bygninger. Og fordi bygningen består af en transparent facade er historien present i bygningen på en utrolig fin og moderne måde.

Bygningens skellet er skabt af stålkonstruktioner, som både er lette i deres udtryk, holdbare og kan bære den vægt der kræves af et spillested.

 

 

 

 

 

Skærmbillede 2018 06 21 kl. 11.37.13The vertical house tager også udgangspunkt i det fysiske og psykologiske tomrum efter ungdomshuset qua den ’manglende’ stueetage.

De omkringliggende bygninger er traditionelle københavnske etagebygninger, hvor vinduerne udgør stærke horisontale og vertikale linjer, når man skuer ned langs gaderne. Og netop de linjer har gruppen bag The vertical house valgt at tage udgangspunkt i.

Historien er også present i valget af materialer: metal og beton - materialer, der symboliserer de rå konfrontationer, der har været mellem beboere og politi gennem årene.

Facaden består af beton og anodiseret aluminium perforeret af huller, der lader lyset slippe ind i bygningen.

Målet med kurset har været, at de studerende udvikler en forståelse af arkitektoniske rum og facade i forhold til konteksten. At de udvikler detaljer, der håndhæver bygningens arkitektoniske træk – blandt andet ved at bruge digitale værktøjer til prototyping arkitektoniske modeller.

Frem til efteråret kan du opleve de studerendes modeller i cafeen ved biblioteket på KEA Guldbergsgade.