En gruppe unge studerende fra KEA har fået en idé. De vil skabe en app, der giver unge på kollegier mulighed for at spare penge på vand og elregningen.

Vi kender det alle sammen. Måneden er ved at nå udløbsdatoen og lommen føles tom. Med en ny app udarbejdet af KEA studerende og NCC construction, skal unge på kollegier hjælpes til at spare penge.

Tanken bag er simpel. Hvert kollegieværelse har registreret et kort med en chip, ligesom på hotelværelser. Hver gang de bruger el og vand på værelset, vil det blive registreret på kortet, som skal være tilknyttet en app. Via appen skabes et overblik over hvor meget der bruges, og på den måde får de unge et nemt og visuelt overblik over deres forbrug.

De studerende bag appen kommer med hver deres uddannelsesbaggrund, der tilsammen udgør en farverig cocktail af forskellige kompetencer hhv. Designteknologer, produktionsteknologer, automationsteknolog, el-installatør og energiteknolog. I ugens løb konkurrerer de med andre grupper om at udvikle et forslag til fremtidens energibesparende bolig. Den bedste idé vil blive implementeret i NCC constructions fremtidige boligstrategi.

 

Artiklen er skrevet af Mette Lunden.