9.467. Så mange praktikophold har der været på erhvervsakademierne i efteråret 2022 og foråret 2023. Nu skal en jury og publikum finde det bedste match af virksomhed og praktikant.

Hvem har haft årets bedste praktik på landsplan?

Det skal en jury og cirka 160 gæster snart finde ud af, når vinderne findes og kåres til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik 2023. Det sker den 23. maj på Scandic Kødbyen i København.

Mindst tre måneders praktik er et af kendetegnene ved uddannelserne på et af de otte erhvervsakademier. Det er i løbet af sidste halvår 2022 og første halvår af 2023 blevet til 9.467 praktikforløb. Nu er det tid til at finde årets bedste praktik.  

Før finalen den 23. maj har de otte erhvervsakademier fundet hver sin finalist blandt de mange praktikophold. De otte vindere mødes i finalen om årets bedste match mellem virksomhed og praktikant.

Både virksomhed og praktikant bliver fejret

Det er både studerende og virksomheden, der bliver hædret til finalen.

Erhvervsakademierne udbyder korte videregående uddannelser på mellem 2 og 3,5 år. Uddannelserne er meget praksisrettede, og derfor skal den studerende i mindst tre måneders praktik. Virksomhederne tager dermed ansvar for en del af uddannelsen. Samtidig bringer praktikanten ny viden og måder at tænke på i spil i løbet af praktikken.

Årets Erhvervsakademipraktik handler om at hylde det bedste match. Derfor er både praktikant og repræsentanter fra vindervirksomhederne med til konkurrencen.

Til finalen skal den studerende fortælle, hvorfor netop hendes eller hans praktikophold skal vinde en af de tre priser. En jury med fem medlemmer samt publikum skal derefter afgøre, hvem der gjorde det  allerbedst og fortjener at vinde.

Juryen består af:

  • Rasmus Stoklund, Uddannelses- og forskningsordfører (S)
  • Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark
  • Mads Samsing, forbundsnæstformand i HK Danmark
  • Knud Nørbo, HR Direktør i Jyske Bank
  • Johanne Gregersen, næstformand i bestyrelsen for Danske Erhvervsakademier.

Læs mere om de otte finalister nedenfor:

 

Finalisten fra Erhvervsakademi Sydvest

Finalisten fra Erhvervsakademi Aarhus

Finalisten fra IBA - Erhvervsakademi Kolding

Finalisten fra KEA - Københavns Erhvervsakademi

Finalisten fra Zealand Sjællands Erhvervsakademi

Finalisten fra Cphbusiness

Finalisten fra Erhvervsakademi Midtvest

Finalisten fra Erhvervsakademi Dania

Finalisterne dyster om flere priser

Der bliver uddelt tre priser på dagen: 

  • Årets Erhvervsakademipraktik
  • Publikumsprisen
  • Juryens Specialpris

Virksomheder og praktikanter er tit så gode match, at det fører til fastansættelse. Johanne og Velux var så godt et match, at det både førte til fastansættelse og Juryens Specialpris 2022.