Nu er det muligt at læse til Byggekoordinator eller Byggeteknolog ved siden af jobbet. De to nye deltidsuddannelser udbydes nemlig på deltid fra dette efterår og svarer til fuldtidsuddannelserne - der sikrer byggerier af høj kvalitet leveret til tiden.

Analyser viser, at de virksomheder, der klarer sig bedst, er dem med mange medarbejdere med lang anciennitet og med en højere andel af medarbejdere med videregående uddannelser.

”Vi får nogle virksomheder, som bliver bedre til at styre deres processer, og som skaber byggerier af høj kvalitet leveret til tiden. Altså en mere effektiv og professionel byggebranche, som også reflekterer over energi og bæredygtighed. Og der kommer til at være en markant mangel på folk med en kort videregående uddannelse. Derfor er vi rigtig glade for, at det nu er en mulighed – også på deltid. Det giver virksomhederne mulighed for at rekruttere byggeledere med erfaring fra branchen,” siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Derudover er byggebranchen igen på vej op, så der bliver hårdt brug for medarbejdere med kompetencer til at optimere den måde, vi bygger på – både i forhold til processen og det byggetekniske.

”Den krise, byggeriet har været igennem, har gjort virksomhederne mere opmærksomme på, hvor vigtigt det er for bundlinjen at have medarbejdere, der har den rette tekniske indsigt og som også kan lede og koordinere. Derudover står byggebranchen overfor en stor digital omstilling, og her spiller de to nye uddannelser en stor rolle, fordi de studerende både får forretningsmæssig indsigt samt en digital opkvalificering,” siger programchef på KEA Byg, Henriette Hall-Andersen.

Uddannelserne er forskellige, men de sigter begge mod at tilføre bygge- og anlægssektoren nye kompetencer.

De to nye uddannelser retter sig mod de mange faglærte i bygge- og anlægsbranchen, som ønsker at videreuddannelse sig og giver samtidig firmaerne nogle nye muligheder for at give deres faglærte medarbejdere videreuddannelse og karriereforløb.

”Med disse deltidsuddannelser har vi skabt efter- og videreuddannelsesmuligheder til en del af erhvervslivet, der var udækket før rent uddannelsesmæssigt,” programchef på KEA Byg, Henriette Hall-Andersen.

Det er KEA - Københavns Erhvervsakademi, der har været tovholder i udarbejdelsen af de to nye deltidsuddannelser, som er sket i at samarbejde mellem de erhvervsakademier og professionshøjskoler, som udbyder uddannelser på bygge- og anlægsområdet

De først moduler på uddannelserne udbydes fra efteråret 2016 – både øst og vest for Storebælt.

Der er tale om en modulopbygget videregående uddannelse på akademiniveau, som typisk vil tage tre år, hvis man ønsker hele uddannelsen. Man kan også nøjes med at tage enkeltmoduler og sammensætte uddannelsen ud fra de behov, man har i sit arbejdsliv.

Et AU-modul med 10 undervisningsdage og betalt frokost og bøger/materialer koster:

10 ECTS: 9.700 kr.

Et teknisk AU-modul med 5 undervisningsdage og betalt frokost og bøger/materialer koster:

5 ECTS: 7.250 kr.

Det er også muligt at læse de to uddannelser på fuld tid på KEA.

Læs mere her