Et hold internationale designstuderende har re-designet genbrugsskjorter og brugt blandt andet broderi i deres story-telling. Der er mulighed for at købe de unikke kreationer efter showet - pengene går ubeskåret til Røde Kors.

Som en reaktion på Syrien og flygtningekrisen har 25 Design, Technology and Business-studerende fra hele verden skabt nye kreationer ud af donerede skjorter fra Røde Kors. På torsdag den 14. januar er der modeshow på KEA Guldbergsgade med efterfølgende auktion, hvor alle indtægter går ubeskåret til Røde Kors’ flygtningehjælp.

De studerende fra 3. semester på den internationale fashion-linje har besøgt og interviewet flygtninge bosat på Røde Kors asylcenter i Helsingør. Og den oplevelse kommer blandt andet til udtryk i den særlige scenografi til showet.

Rummet er nemlig komplet mørkt, bortset fra et enkelt spot.

“I et rum fuld af lys vil du aldrig se de enkelte lys, men alle lys på en gang. Som mennesker ser vi ofte massen og ikke den enkelte. Vi ser en gruppe af mennesker, og I dette tilfælde en gruppe af flygtninge . Vi glemmer at se, virkelig se. Én person, ét liv, en historie. En,” siger Leonora Bernstein som ser tilbage på besøget hos flygtningene på asylcentret i Helsingør med stor varme:

“Vi blev mødt med smil, latter, nysgerrighed og venlighed. Det gjorde stort indtryk på os, at selv om disse mennesker har forladt deres hjem, job, skoler og universiteter og deres drømme, så kunne de stadig smile og vise os sådan venlighed. Det kan vi andre godt lære af.”

Dato:

Torsdag d. 14. januar

Tid:

Kl. 17.00

Sted:

Københavns Erhvervsakademi, Guldbergsgade 29N, 2200 København N.