UniFounder gør det lettere for studerende at finde andre studerende der har de kompetencer, som de selv mangler. Det er nemlig de færreste iværksættere, der selv besidder alle de kompetencer, deres idé kræver for at kunne føres succesfuldt ud i livet.

Måske har du verdens bedste ide til et produkt, men du kan ikke finde ud af at designe det, så det rent faktisk kan produceres. Eller du er kreativiteten selv, men kan ikke finde ud af det med økonomi eller programmere den software, som hele erhvervseventyret er afhængigt af.

Det er helt normalt.

Unifounder er en match-making platform for iværksættere, der ønsker at stifte virksomhed, og hvor de kan finde studerende, der har andre kompetencer end dem selv.  Unifounder samarbejder med inkubatorerne på landets universiteter heruder KEA’s labs, og har for nylig indgået et samarbejde med VentureCup samt modtaget 300.000 kr. af erhvervsstyrelsen. 

Målet er at gøre det lettere for studerende at stifte succesfulde virksomheder. Det er nemlig utopi at tro, at man kan klare det hele selv. 

”Det at starte egen virksomhed kræver rigtig mange kasketter - både i forhold til selve produktet eller den service man yder, men også bare det at drive en virksomhed. Det er en typisk start-up svaghed, at man er to-tre ligesindede venner eller fra den samme uddannelse, som alle er piv-gode til det grafiske eller tekniske, men ingen tør at sælge varen eller kan finde ud af at kode hele backend-delen,” siger Gunnar Näsman, udviklingskonsulent og start-up coach på KEA.

”Som start up har man rigeligt med opgaver, og mange af dem er i sagens natur opgaver, man løser for første gang, så læringskurven er stejl. Derfor kan jeg kun anbefale, at man får al den hjælp, man kan få. At benytte sig af services som Unifounder kan være den forskel, der gør, om man lykkes med ens start up eller ej. Et stærkt netværk er uvurderligt i alle livets aspekter – ikke mindst som iværksætter.”

Idéen til Unifounder opstod, da Mikkel Strandkjaer i begyndelsen af sin bachelor gerne ville starte virksomhed, men ikke havde de nødvendige teknologiske kompetencer til at gøre sin idé til virkelighed. Derfor begyndte han at lede efter en potentiel medstifter i Facebook-grupper, på LinkedIn og endte til sidst med at tage ud til DTU og simpelthen stoppe folk i håbet om, at de kendte en person, der matchede den profil, han søgte. Det lykkedes ikke, og da han luftede sin frustration for to af sine med-studerende, sagde de, at de selv var i samme situation.

”Vi kunne ikke forstå, hvorfor det skulle være så svært at finde studerende med andre kompetencer end vores egne, så vi besluttede os for, at vi ville gøre noget ved det,” siger Mikkel Strandkjaer som selv læser på CBS, men har samarbejdet med flere studerende på KEA, der blandt andet har hjulpet med UI/UX-design.

I dag er der over 700 registrerede profiler på platformen.

Servicen er 100 procent gratis, og der er ikke nogen forretningsmodel tilknyttet platformen. Du kan registrere dig her.