Særligt talentfulde elever tilbragte lørdagen på KEA til cyber-camp, hvor de blev udfordret og prøvede kræfter med IT-sikkerhed, innovation og digital produktudvikling i praksis.

Hvis man er særligt talentfuld, dygtig i skolen og får høje karakterer er automatreaktionen ofte, at ’Jamen, så skal du jo på universitetet’ – og gerne én af de uddannelser, som er særligt svære at komme ind på.

Men universitetet er ikke nødvendigvis det optimale for alle – måske kunne de særlige evner udvikles og udfordres lige så godt eller endda bedre på fx et erhvervsakademi.

Akademiet for talentfulde unge er til for at udfordre de dygtigste elever i gymnasiet, grundskolen og på erhvervsskoler, så derfor valgte akademiet at afholde en IT-camp på KEA Digital, hvor fokus var på digital produktudvikling, IT-innovation, digitale forretningsmodeller og cybersikkerhed.

Campen, som fandt sted i lørdags, gav de unge mulighed for at prøve deres evner af i praksis og samtidig lære, hvordan digitale teknologier kan forbedre salgsprocesser, produkt, service, brand, sikkerhed m.m i en virksomhed.

”Cybersikkerhed og digitale kompetencer er nogle af de vigtigste råstoffer i forhold til fremtidens økonomiske vækst, velstand og velfærd. Og det var derfor omdrejningspunktet for vores seje elever fra ATU Øst og de dygtige undervisere på KEA - og med KEAs inspirerende lærings- og studiemiljø har vi haft en enormt spændende og alletiders camp,” siger Mathias Lassen, projektleder hos Akademiet for talenfulde unge. 

Det synes de talentfulde unge heldigvis også:

”Virkelig god og spændende camp – jeg kunne godt tænke mig flere. Det er interessant, hvordan digitale virksomheder tjener penge, og så vil jeg gerne selv at arbejde med IT i en virksomhed.”

IMG 20220507 122127 resized 20220509 022035844Fokus på innovation og start up's

Selvom campen var en lørdag, var der en summen af aktivitet, og unge talenter som kastede sig over opgaverne med entusiasme og iver.

”De unge er interesseret i innovation og start-ups, og camp’en er en mulighed for at gøre dem opmærksomme på, at det er noget, vi har meget fokus på her på KEA. Det er vigtigt for KEA, at vi får fat i gruppen af unge, som måske ikke ellers havde overvejet at læse på KEA – at vi kan vise alle de muligheder, som KEA har, og at vi tiltrækker de talenter som er derude, da de også er med til at løfte os som uddannelsesinstitution,” siger Marie Louise Brixtofte, lektor på Økonomi & It på KEA og som stod for workshoppen om IT-innovation og digitale forretningsmodeller.

”Eleverne, som deltog, ligner meget de studerende, jeg har til daglig. Særligt måden at tænke på, gå til en opgave og måden de var sammen på i grupper. Og så var de super glade, selvom det var lørdag, og de sad i et klasselokale.”

Det var også Henrik Kramselunds oplevelse. Han underviser i IT-sikkerhed og Computer Science på KEA og stod for workshoppen om cybersikkerhed i virksomheder:

”De var meget spørgelystne og villige til at interagere omkring emnerne. Detaljerne betød meget for dem, og de gjorde alt efter bedste evne med fokus og koncentration.”

Henrik Kramselund stod for workshoppen om cybersikkerhed, der dykkede ned i konkrete metoder og processer, der kan sikre organisationer. De talentfulde unge blev præsenteret for aktuelle sager i ind- og udland, og der var også øvelser, hvor de skulle vurdere hinandens og egen sikkerhed på konkrete punkter og relatere dem til cyber security frameworks.