En aftale mellem SDU og KEA gør det muligt for professionsbachelorer på Business Economics and IT på KEA at blive optaget på cand.merc.-studierne på SDU Slagelse.

Fredag dimitterede det første hold fra Business Economics and IT. Cirka 30 procent af dem har allerede fået job, men en håndfuld har valgt at læse videre og blive cand. merc.’ere  SDU.

De nye cand.merc.’ere er dog ikke uvant med undervisningen på SDU Slagelse. De har allerede haft undervisning på SDU i deres valgfagssemester, da optagelseskravet netop er, at de har bestået to af valgfagene på HA-studiet, Corporate Finance og Statistik.

Allerede da man designede uddannelsen i Business Economics and IT, lavede KEA også en samarbejdsaftale med SDU, som betyder, at hvis man tager nogle bestemte valgfag på SDU undervejs, så opfylder man adgangskriteriet på cand. merc.-overbygningerne.

”Det er vigtigt at sige, at alle vores uddannelser er afsluttende uddannelser i sig selv, som giver job, men det er også fantastisk, at dem der har lyst til at fortsætte via den akademiske vej og læse en kandidat har mulighed for det,” siger Mille Østerlund, programchef på KEA Digital.

Det sker jævnligt på at KEA-studerende fra alle mulige uddannelser på KEA læser videre på en kandidatoverbygning på andre universiteter, men samarbejdet med SDU er det første formaliserede, som sikrer at dimittendernes kan søge optagelse på et universitet uden at supplere yderligere.

”Det er en god måde at skabe en vej videre i uddannelsessystemet, hvor vi i fællesskab gennem disse valgfag har sikret, at dimittenderne har det nødvendige vidensniveau i forhold til at kunne starte på kandidatoverbygningen,” siger Miriam Skjalm Lissner, HR og Kvalitetschef på KEA.