En livskrise fik kunstneren og fysioterapeuten Sophie Ohmsen til at sadle om. Nu studerer hun Multimediedesign på KEA, har sin egen kunstvirksomhed og arbejder deltids som fysioterapeut.

I 2020 mærkede den nu 27-årige Sophie Ohmsen en udbrændthed efter to års fuldtidsarbejde som privatpraktiserende fysioterapeut.

Skærmbillede 2022 05 29 kl. 22.49.35”At være fysioterapeut er et nice job, men den måde vores sundhedssystem er bygget op på betyder, at der bare er run på. Der er vildt mange patienter og med en arbejdsuge på 37 timer, blev det for meget for mig.”

For at finde sig selv igen og få ladet batterierne op besluttede hun sig for at forfølge sin drøm om at rejse, surfe og male. Hun sagde derfor sit trygge fuldtidsjob op, opsagde sin lejlighed og bookede fly og indkvartering til en jordomrejse, der skulle vare et år.

Men det blev der sat en brat stopper for. En pandemi ved navn Corona lukkede verden ned og slukkede alle rejsedrømme. Alle Sophies planer var nu faldet sammen som et korthus, og uden job, bolig og alternative planer stod Sophie et meget uvist sted.

"Havde nok et meget naivt billede af, at hvis jeg sagde alt op, så blev jeg ligesom givet den ultimative frihed, og at det ville være fedt ikke at have noget ansvar, ikke at være bundet til noget. Men der blev jeg hurtigt klogere, for det var faktisk overhovedet ikke rart at svæve i frit fald uden nogen faste holdepunkter”, erkender Sophie.

”Krisen har udviklet mig”

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Livskrisen åbnede nemlig for alvor Sophies øjne for malerkunstens helende kræfter og gjorde hende bevidst om hendes kunstneriske talent. Hun fandt styrke og mod til at kontakte forskellige forhandlere og oplevede en overvældende positiv interesse for hendes plakatkunst.

Det fik Sophie til at oprette og gå ”all in” på sin virksomhed, som kan findes på WWW.SOPHIEOHMSEN.COM, hvor man kan se og købe Sophies abstrakte kvindeportrætter, der hver især formidler en følelse, og som er tænkt som dialogstartere. Udover salg til privatpersoner, sælges Sophies plakater også i f.eks. Magasin, Illums Bolighus og Bahne.

”Der skete et eller andet i mig med denne her virksomhed – jeg kunne mærke, at det her, det ville jeg gerne bruge mit liv på”, fortæller Sophie.

Skærmbillede 2022 05 29 kl. 22.49.52”Multimedieuddannelsen på KEA skal booste min kunstvirksomhed”

At Sophie mener det alvorligt med iværksætteriet afspejles tydeligt i hendes valg af uddannelse. For som hun siger:

”Hvorfor ikke lære nogle ting om at drive virksomhed?  Og så søgte jeg faktisk ind på KEA”

For således at tilegne sig en solid viden om, hvordan hun bedst kunne videreudvikle sin virksomhed, søgte Sophie ind og blev i 2020 optaget på KEAs Multimediedesignuddannelse, hvor hendes afsluttende eksamen nu venter lige om hjørnet.  Her har hun fået de rette redskaber til professionelt at håndtere kodning og design af hjemmesider og SoMe og meget mere.

Om grunden til at valget faldt på netop Multimedieuddannelsen og ikke f.eks. på CBS, hvor man jo også kan lære at drive virksomhed, forklarer Sophie:

Jeg havde brug for noget praktisk og følte, at MMD var meget håndgribeligt - der kunne jeg se, at jeg kunne lære at lave hjemmesider, grafisk design og content til SoMe. Jeg valgte MMD, fordi jeg kunne blive god til så mange forskellige ting - det ligger også i ordet "multi".  De samme muligheder følte jeg ikke, der var på de andre uddannelser. Derudover har jeg nogle venner, som havde talt vildt godt om uddannelsen og så var det overskueligt, at den kun tager 2 år.”

”Stor tak til KEA Ignite!”

Da Sophie skulle i praktik på 3. semester, ansøgte hun om at komme i iværksætterpraktik, hvor man arbejder med at udvikle sin egen virksomhed igennem det såkaldte KEA Ignite – forløb.

Hun blev optaget på forløbet og arbejdede efterfølgende i et kontorfællesskab sammen med andre KEA Ignite-studerende. Og med støtte fra en mentor brugte hun alle 10 praktikuger på at lave sin webshop helt fra bunden med brugertests, research og virksomhedsanalyser.

”Det er de bedste 10 uger, jeg længe har haft!”, udtaler Sophie og fortsætter med at rose KEA: ”Den hjemmeside, jeg har nu, har jeg lavet selv - fra start til slut – og det har jeg alt sammen lært på KEA”, fortæller en begejstret Sophie.”

Jeg elsker KEA for den praktiske hands-on tilgang. Jeg har lært utroligt meget og kommer ud på den anden side med nogle skills, der virkelig er brug for. Det er fedt!”

Hurra for afveksling!

Lige nu befinder Sophie sig et ideelt sted i sit liv.

Hun har det fysiske, omsorgsfulde og medmenneskelige aspekt med qua sit studiejob som fysioterapeut, det kunstneriske og kreative qua sin kunstvirksomhed og sin Multimedieuddannelse, som virkeligt åbner mange muligheder, og som har gjort hende yderst skarp på at videreudvikle sin virksomhed.

”Hvem har besluttet at vi skal være på samme arbejdsplads hver dag 8 til 16? Hvorfor ikke møde ind på to arbejdspladser, så man får lidt afveksling?”, spørger Sophie og understreger, at det netop også er det, der begejstrer hende ved Multimedieuddannelsen:

”Der er så mange muligheder med denne uddannelse og det er den ultimative frihed!”

Er du blevet nysgerrig på mere om Sophie Ohmsen og hendes virksomhed?

Så tjek følgende:

https://www.instagram.com/sophieohmsen_/

https://www.sophieohmsen.com/forhandlerliste/

https://www.sophieohmsen.com/events-og-collabs/