Søgningen til KEAs designuddannelser er steget med 15 procent. Kun de absolut bedste kommer ind og bliver i høj grad uddannet til at skabe transformation i mode og livsstilsbranchen. Hvilket er præcis det virksomhederne efterspørger.

Knap 2.000 har søgt ind på én af KEAs designuddannelser. Det er med andre ord lidt af et nåleøje at komme ind. Men det betyder også, at de designstuderedende, der dimitterer fra KEA, er de absolut bedste.

Søgningen til KEAs designuddannelser er steget hvert år og forklaringen skal findes i, at KEA var pioner på bæredygtighed og allerede for flere år siden gjorde alle designuddannelser 360 grader bæredygtige.

Men udover bæredygtighed er designuddannelserne funderet på teknologi og business og den treenighed er særlig for KEA, og gør dimittenderne særdeles attraktive virksomhederne – og ikke kun dem der beskæftiger sig direkte med mode og livsstil.

”Vores dimittender er do’ers, de er handlingsorienterede. Det er de allerede, inden de starter på KEA, men vi understøtter den handlekraft på uddannelserne og uddanner dem til at være change makers, og det efterspørger virksomhederne,” siger Kristina Østergaard Kristoffersen, som er uddannelsesdirektør for blandt andet KEAs designuddannelser.

Der er nemlig en gigantisk transformation i gang i designbranchen med helt nye forretningsmodeller:

”Forbrugsmønsteret har ændret sig ret massivt – især under corona. Flere virksomheder er gået fra at være fysiske til at blive en form for techvirksomheder, der sælger deres produkter online. Det ændrer ved stort set alle led i værdikæden. Vi har forskellige specialer i vores uddannelser, som netop imødekommer denne transformation i branchen – lige fra ide, konceptudvikling, indkøb, produktion, salgs og markedsføring. Vi klæder vores studerende på til at kunne være change-makers indenfor både bæredygtighed, forretning og teknologi. De har prøvet en masse af i uddannelsen og i praktikken – og det betyder, at de allerede i deres første job kan handle og bidrage med konkrete forandringstiltag,” siger Kristina Østergaard Kristoffersen.