På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ti nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 12. oktober

Engageret og tror på sine studerende.

Blå bog: Klaus JaCobsen

  • Underviser på International Retail
  • Har været på KEA i 9 år
  • Uddannet Cand. polit. fra 1986, videreuddannelse indenfor ledelse, bestyrelse m.m.
    Har altid interesseret mig for retail, da jeg voksede op med retail i blodet fra min familie, plus har været chef for rådgivningen og økonomichef i Coop gennem en årrække. Jeg underviser tillige på CBS i strategi og på DTU i økonomi.
    Mine interesser er meget brede, og jeg bruger dem i nogle bestyrelser og til rådgivning. Har altid et projekt i gang. Lige nu driver jeg et projekt med 150 engagerede forretningsfolk, der udvikler en standard for due diligence for SMV’er.

jon chill

Er de ord, der ofte går igen i de mange indstillinger, der har sikret Klaus Jacobsen en nominering til titlen som Årets Underviser på KEA. Klaus er den femte nominerede ud af ti.

"Gennem tillid til de studerende bliver de dygtigere og lærer bedre. Og så er det afgørende med et godt arbejdsmiljø for os alle. Stemningen skal være god – det skaber energi. Det er bare sådan jeg er, tror jeg…." forklarer Klaus omkring sit engagement og troen på sine studerende. 

Hvad er specielt ved din måde at undervise på?

"Jeg lægger et højt niveau, og indbyder alle til at deltage og tager fat i dem der normalt er stille. Aldrig kritisere en studerende for svar eller udsagn, tage det positive og den rigtige del og køre videre med det. Det skaber tillid og god stemning." og uddyber:

"Jeg kan godt lide at få de studerende til at interessere sig for faget og samtidig give noget af sig selv, åbne op, i undervisningen. Nogle gange har de indspillet videoer af kundesituationer eller optrådt med lignende situationer. Jeg snakker meget med de studerende, og er interesseret i deres holdninger og deres viden."

En af dine studerende har i sin indstilling udtalt følgende om dig og din undervisning. "Klaus har altid skabt et godt undervisningsmiljø, og engagerer sig meget for sine fag. Udover dette er han super god til at skabe en tryghed for alle elever ved sine eksaminationer og fortjener at blive hyldet for sit menneskelige væsen. Det har været en fornøjelse uden lige at have haft ham som lærer” Hvad tænker du om den udtalelse?

"Jeg bliver helt rørt og sidder med et eller andet i øjet, der presser lidt på. Men ja, hvem gider gå på arbejde og skabe et dårligt eller middelmådigt arbejdsmiljø? Det er langt sjovere for os alle sammen at have det godt sammen og dermed få lyst til at lære. Jeg kan lide at være sammen med de studerende. De er sjove, dygtige og lærenemme. Jeg kender mine fag til bunds, og det giver en ro, så jeg kan koncentrere mig om de studerendes udfordringer på arbejdspladsen. Eksaminer er ikke sjove for de studerende, og det er mere en modreaktion til det, som gør, at jeg drejer hele set-uppet til et ”rum”, hvor de er trygge. Tror jeg. Har ikke rigtig tænkt over det før nu ..." siger Klaus Jacobsen, der naturligvis er meget glad for at blive nomineret.

"Jeg er glad for alle ordene fra de studerende. Min fornemmelse har været, at de har været tilfredse og glade for at komme på KEA og til mine kurser. Håber bare vi kan fortsætte, hvor vi slap uden for meget hurlumhej." slutter Klaus.