Det kinesiske konsulentfirma Lu Consulting mener, at der er et kæmpe marked i Kina for de designs, som studerende på Smykker, Teknologi og business har skabt.

Ifølge Dylan Lu De er der et kæmpe uudnyttet potentiale for dansk smykkedesign i Kina. Men lige nu er kun ganske få brands repræsenteret, nemlig Georg Jensen og Pandora:

”Vi er på udkig efter designs, der kan gøre sig godt i Kina – og måske især unisex eller smykker til mænd, som er et stærkt voksende marked.”

Lu Consulting havde derfor bedt studerende fra Smykker, teknologi og business og at skabe bud på smykker til det kinesiske marked. Det gjorde de, og Dylan Lu var imponeret over flere af de studerendes design.

Josephine Gudmunthe har skabt Copenhagen Mermaid, som er en ring og en ørering, hvor bølger og havfruens skællede hale indgår – subtilt og enkelt. Kineserne elsker nemlig Den lille havfrue. Derudover har fisken stor betydning i kinesisk kultur.

Det ses også i Thea Andersen Lucky Yu guldring, som har et fiskeskæl-mønster. Guldfisk er et symbol på held og lykke i Kina og ringen er samtidig udformet som en lille skål, der kan indeholde held og lykke til den, der bærer den.

I Kina får alle nyfødte et relativt stort guldsmykke, som i sig selv har en vis værdi, men som også skal give barnet et rigt og lykkefuldt liv. Rikke Borch har givet sit bud på det kinesiske Longevity-smykke, som i hendes version er renset for symboler (i modsætning til den kinesiske), så det får et renere og mere skandinavisk udtryk. Det giver desuden plads til at forældrene selv kan få indgraveret det, de måtte ønske.

Stine Vestens smukke hårsmykke, giver måske ikke meget mening i Danmark, men i Kina, hvor hårsmykker er langt mere udbredte – især i forbindelse med store begivenheder såsom bryllupper – er det oplagt.

Rikke Stenalt har skabt et fast armbånd, som i sit enkle udtryk er meget skandinavisk, men i kraft af drage-skællene på overfladen inddrager Dragen, som er et meget vigtigt symbol i kinesisk kultur.

Det smykke, som Dylan Lu De tror, har det største potentiale i Kina er dog Iben Sofffy Gammelgaards på én gang stringente og retlinede halskæde og øreringe, men samtidig blide og bevægelige i form af perlen, som dingler for enden af en kæde.

Perler er også et vigtigt element i kinesisk kultur, ligesom Dylan Lu De, godt kan lide, at de stringente sølvelementer kan ses som dragen, der jagter solen eller lykken i form af perlen.