Lokale virksomheder og medier var mødt op, da KEA WORKS | Vinge mandag blev skudt i gang nær Frederikssund. Over de kommende dage skal 1000 studerende på KEA være med til at udvikle innovative løsninger til fremtidens by - Vinge.

Studerende fra alle KEAs fuldtids programområder deltager, og samarbejder om at skabe projekter, der spænder vidt og bredt. Er idéerne gode nok er der både præmier for over 30.000 kr. på spil samt muligheden for at idéerne kan blive implementeret som en del af Vinge, efterhånden som byen skyder op over de næste 15-20 år.

Søren Smidt-Jensen er Chef for By og Landskab i Frederikssund Kommune og han ser meget frem til den kommende uge.

”Det er helt fantastisk at få de studerende med herud og se på Vinge. Der er endnu ikke så meget i gang herude, men man kan se konturerne af det første kvarter, hvor der bliver bygget og vejene er lagt. Det at få de studerende og underviserne ud og forklare dem, hvordan det kommer til at blive, giver dem forhåbentlig en god fornemmelse for, hvordan tingene kan se ud,” siger Søren Smidt-Jensen.

Mandagens arrangement bød blandt andet på taler af borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen og KEAs rektor Ingo Østerskov. Desuden blev studerende og undervisere vist rundt på området, og der var mulighed for at netværke med lokale virksomheder fra Frederikssund Erhverv.

Udover de første spæde byggerier er Vinge stadigvæk i store træk en bar mark, og det gælder også stedet, hvor der om få år skal ligge en S-togsstation, der vil fungere som byens centrum. Og det betyder, at der er masser af muligheder for, at de studerende kan være med til at forme fremtidens by.

”Mine forventninger er, at studerende og undervisere vil gribe muligheden og prøve nogle idéer af. Måske kan vi så bruge nogle af dem både her i Vinge og i resten af kommunen. Jeg er overbevist om, at de studerende kan hjælpe os med at blive mere konkrete på gode idéer og innovative løsninger, og det ser jeg frem til. Vi vil gerne have, at Vinge kan være et levende laboratorie. Det får de studerende nu lov til at starte op,” siger Søren Smidt-Jensen.

KEA WORKS |Vinge afsluttes på fredag med et award show, hvor de bedste projekter belønnes med 3 x 10.000 kr. samt hjælp til de studerende til at videreføre deres idéer og forslag og gøre dem forretningsdygtige.

KEA WORKS | VINGE er en uges tværfaglig projekt med temaet ’Fremtidens By’. Ugens omdrejningspunkt vil være cases og udfordringer udviklet i samarbejde med den kommende bæredygtige by Vinge og Frederikssund Erhverv. Programmet vil blandt andet byde på fieldtrips, workshops og oplæg med spændende eksterne foredragsholdere. I løbet af hele ugen producerer de studerende løsningsforslag. De bedste udstilles på KEA og i Vinges udstillingspavillion og de tre allerbedste vinder både pengepræmier samt plads i relevante Advisory Boards.

Se videoer om Vinge her