Der er kun tre timer indtil deadline på KEA WORKS VINGE, og atmosfæren er rolig og koncentreret i Prinsesse Charlottes Gade. Blandt de studerende på den internationale BA i Architectural Technology and Construction Management arbejder fem studerende på at skabe et hus for den fremtidige by Vinge. Et hus, der naturligvis er miljøvenligt, og som opfylder familiers skiftende behov gennem livet.

Vi talte med de studerende, der alle er Erasmus studerende og kommer fra hele verden,  om deres projekt – at designe et helt nyt hus til de kommende generationer af Vinge indbyggere.

Vera Goesmann fra MSA Münster School of Architecture fortæller: "Vi arbejder på Vinge-projektet, og i øjeblikket arbejder vi på vores præsentation. Det er et hus til en familie – et ’Enfamiliehus.’ Vi har opdelt arbejdet, så alle har deres egne opgaver. I dag vil vi gerne blive færdige med plakaten og lave en kort præsentation, før vi har denne præsentation i morgen formiddag.”

K: Arbejder I inden for et bestemt kvarter?

Vera: "Jeg tror, ​​vi har et bestemt kvarter, men huset kan placeres i alle områder i Vinge. Vi skaber det som et enkelthus i Vinge, men du kan også bruge det som en rækkehus - så det kan tilpasses til alle områder og enhver form for byggegrund."

K: Designer I et eller flere huse?

Dominika Anna Bednarz, som er studerende i arkitektur fra Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki i Polen, fortæller: "Vi har lavet ét hus, men vi viste også, hvordan det kan tilpasses forskellige byggegrunde, så vi lavede en lille byplan at vise, hvordan vi ser på det, og hvordan vi kan vi forbinde det til flere huse eller flere byggegrunde og dermed skabe en form for rækkehuse eller dobbelthuse. "

K: Hvad er jeres tanker bag det – fx inkorporering af naturen eller miljøvenlige hensyn?

Alina Narwojsz, der også er en studerende fra Polen, fortæller: "Faktisk er Danmark som udgangspunkt virkelig miljøvenlig, så hvis vi designer nogle bygninger, er det vigtigste princip altid, at bygningen skal være meget øko-venlig og bæredygtig - så det er altid det vigtigste princip - ikke kun i dette projekt, men i hvert eneste projekt. "

Vera Goesmann supplerer Alina og fortæller, at "det vigtigste var, at dette hus kan holde i lang tid, så det kan tilpasses en familie hele livet, og for en familie, der kan ændre sig, fordi børnene vokser op og blvier ældre. Måske kan forældrene vælge at leve i stueetagen – og man kan finde ud af, hvad man kan gøre med resten af ​​huset, når børnene måske flytter ud. Eller børnene kan bo der med deres egen familie, eller måske kan forældrene leje det,” siger Vera, og fortsætter:

 "Vi ønsker at se på forskellige dele af bæredygtighed og fleksibilitet, ikke kun i forhold til systemer som solenergi. Desuden ønsker vi at vise, at et hus kan være bæredygtige på den måde, vi skaber det - at det kan holde meget lang tid, og at du ikke behøver at ændre huset og foretage en masse renoveringer på det."

K: Hvad er jeres inspirationer bag huset?

Vera: "Jeg tror, at ​​fordi vi er alle Erasmus-studerende, og kommer fra andre universiteter, har alle deres egen inspiration."

Wiktoria Magdalena Stepien fra Polen mener, inspirationen altid er til stede i baghovedet, og derfor nemt kan kombineres med de andre studerendes inspirationskilder: "Vi har fået en masse forelæsninger om arkitekter og design på vores universiteter derhjemme, så jeg tror, ​​vi alle har vores inspiration i hovedet - og alle har deres egen stil, så vi knyttede dem bare sammen og skabte det hus, vi kunne lide. "

K: Vedrørende jeres præsentation i morgen - er der noget specifikt, I kommer til at fokusere på?

Vera: "Jeg tror, ​​vi vil tale om det, når vi er ved at være færdige med vores plakat: Så vi dermed har en ramme, fordi vi har en masse ting og derfor er nået det punkt, hvor vi er nødt til at tænke over, hvad der er vigtigt at påpege - eller måske for at skabe mere og være fokuserede. Så det kommer vi til at tale om.”

Dominika supplerer Vera og fortsætter: "Vi tror, ​​vi vil fokusere på vores hus’ fleksibilitet og bæredygtighed for at vise, at hvert hus - når det er godt design - kan bruges i mange, mange år på forskellige måder, og det kan ændres med de forandringer, der finder sted i en familie, så man kan have det samme hus hele sit liv, og du kan ændre huset i overensstemmelse med dit liv og med dine børn. Vi kan adskille husene eller foretage ændringer indenfor - så vi ønsker at vise, at hvert hus kan være udformet på en måde, at du ikke behøver at ændre det måske hvert tiende år i løbet af dit liv, fordi jeg tror, det er fremtiden for vores huse: At have et hus, der kan være fleksibelt nok til at kunne ændre sig ud fra ændringerne i dit liv. "

Kom se deres præsentation fredag og oplev alle de andre studerendes løsningsforslag til Closing Event udstilling og fest på Guldbergsgade fra 12:00-16:00!