Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs lagde den 19. april vejen forbi KEA til en kort visit og dialog med ledelsen. 

Formålet med besøget var et uformelt ”hilse på”-møde og naturligvis at drøfte uddannelsespolitik.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs blev præsenteret for alle KEAs programområder, og der blev fremvist eksempler på diverse projekter, der fik den meget interesserede minister til at spørge nysgerrigt ind til mange ting.

Besøget bød på en rundvisning på KEAs faciliteter i Guldbergsgade, foruden en dialog med hele KEAs ledelse. Og ministeren, der tiltrådte tilbage i februar, var begejstret over, hvad hun så.

”Jeg er meget imponeret over det, jeg har set her i dag. At man har så tæt en tilknytning til virksomhederne er meget positivt, og det har været meget spændende at høre om, hvad der sker her,” fortæller hun.

”Når man er sådan en som mig, kan man læse hundredevis af rapporter, men det giver noget helt andet at komme herud fysisk og se rammerne og tale med folk. Det giver mig et helt anderledes indblik, og jeg sætter stor pris på at komme ud og opleve hverdagen på institutioner som KEA,” forklarer ministeren, der også gav sig tid til at kommentere på erhvervsakademiernes rolle i uddannelsessektoren:

”Det er en utrolig vigtig rolle. Det er vigtigt, at erhvervsakademierne har den tætte tilknytning til virksomhederne for derigennem selvfølgelig at uddanne den arbejdskraft, der er brug for, for at bidrage til vækst og udvikling i det danske samfund. Og det er ikke mindst vigtigt for at bygge bro mellem den viden, der er på en institution som KEA, og virksomhederne.

I løbet af rundvisningen kom ministeren og hendes følge blandt andet forbi Material Connexion, Material Design Lab og Makerlab, hvor hun fik overrakt et laserskåret portræt af sig selv, som fremover kan pryde hendes skrivebord på kontoret i Uddannelses- og Forskningsministeriet.