En termokop, et didaktisk redskab og et online/offline fælleskab for kreative studerende. Så vidt spænder ideerne fra de KEA-studerende, som vandt ved regionsmesterskaberne i Entreprenørskab og nu går videre til DM.

80 unge iværksætterspirer og iderige unge fra Region Sjælland og Hovedstaden præsenterede deres iværksætter- og projektideer for et dommerpanel bestående af erfarne erhvervsfolk. Samtidig skulle de dyste om titlen som regionsmester i entreprenørskab og en adgangsbillet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende 2019.

De studerende ved regionsmesterskabet har deltaget i uddannelses- og entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, hvor de i månedsvis har arbejdet med at udvikle og optimere deres iværksætteridé og projekter. Til regionsmesterskabet blev de studerende bl.a. bedømt på samarbejds- og netværksrelationer, deres idé og evne til at pitche, og på hvorvidt deres idé skaber værdi for omverdenen og mennesker.

925A9177De fem KEA-hold, der er gået videre til DM i Entreprenørskab for studerende er:

  • Cuple, en termokop og vandflaske i ét, vandt i kategorien LifeTech
  • Yunbox, en didaktisk facilitator til at adressere sensitive emner i læringsmiljøer, vandt i kategorien Social Entrepreneurship
  • The Archive, et online/offline fællesskab for kreative studerende og ideer, vandt Wildcard til DM den 29. maj i kategorien Social Entrepreneurship

”Vi er glade, fordi cementerer KEAs ambitioner om at vægte innovation og lade de studerende udfolde sig kreativt med egne projekter og ideer,” siger Michael Patrikios, adjunkt på Designteknologuddannelsen på KEA.

I alt fem teams har kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som bliver afholdt på Børsen i København den 29. maj. Her skal de mest innovative og entreprenante studerende fra hele landet dyste om titlen som Danmarksmester i entreprenørskab og chancen for at repræsentere Danmark, når der i slutningen af juni er Europamesterskab i Oslo.

Det er Start Up Programme, en del af Fonden for Entreprenørskab, der arrangerer Regionsmesterskabet i Entreprenørskab.