Linette Klitgaard, der studerer Design & Business på KEA, er netop vendt hjem fra udveksling på IED i Barcelona – med en designpris i bagagen.

Prisoverrækkelsen fandt sted i Madrid, hvor Linette Klitgaard vandt den spanske designpris for sit design BUTTER No.1 - en glaskrukke med låg til smør. Den har en ergonomisk rund form, som er god at holde om. Den X-formede elastik sikrer, at krukken er hygiejnisk lukket, samt at krukkerne ikke skrider fra hinanden, når de står stablet.

Krukken kan genanvendes til anden opbevaring, når smørret er brugt.

Linette Klitgaard var inviteret til Madrid for at præsenterer sit design og koncept for juryen, pressen og andre inviterede fra design -og emballage verden.

”De havde 3D-printet en prototype af krukken i keramik ud fra de 3D-filer, jeg havde sendt til dem. Jeg fik overrakt en glaspokal og et diplom med præmien på 1000€. Efterfølgende var der ceremoni i gården med drinks, canapeer og musik samt en masse networking,” siger Linette Klitgaard.

”Det har givet mig en masse nye internationale kontakter inden for emballagedesign, og det er rigtig godt for mit CV, at der står, at jeg er en af vinderne i så stor udenlandsk konkurrence. Og det er en stor fordel for mig, når jeg skal ud og søge arbejde til januar 2015, når jeg er færdig med min professionsbachelor i Living Design på KEA.”

Det var Verallia i Frankrig, der skabte emballagedesign-konkurrencen tilbage i 2009. Siden har konkurrencen fået afdelinger i blandt andet Spanien, Portugal, England og Brasilien, som hvert år tiltrækker flere hundrede deltagere fra de førende designskoler i hver nation.