Adelina Hannelore Nilsson, studerende på Bachelor of Architectural Technology and Construction Management, har vundet den globale essaykonkurrence ”Vision for Cities” udskrevet af RICS. Præmien er en tur til Las Vegas med ophold på luksushotel, et undervisningsforløb og deltagelse i konstruktions- og bygningskonferencen COBRA 2012.

Af Trine Roed, Businesspartner byggeri, produktion og teknologi.

Evnen til at se mulighederne
Tiden er ofte presset, når man har store ambitioner og mange talenter som Adelina, og så er det fantastisk, når man øjner muligheden for at få tingene til at gå op i en højere enhed. Adelinas underviser, Damon Jarret, introducerede hende i starten af forårssemesteret til den berømte danske arkitekt Jan Gehls arbejde med bæredygtige byer, offentlige rum og den tætte relation mellem mennesker og bygninger. Da hun senere på semesteret så essaykonkurrencen Vision for Cities annonceret, gik det for Adelina op i en højere enhed at inddrage Jan Gehls arbejde i semesteropgaven – og derefter indsende opgaven til essaykonkurrencen.
 
Visioner for bæredygtige byer
Essaykonkurrencen ”Vision for Cities” er en del af RICS globale forskningsprogram, der skal promovere og showcase innovativ tænkning indenfor udviklingen af bæredygtige byer. Konkurrencen har seks forskellige udsagn som valgfrie emner, og Adelina valgte i sit essay at forholde sig kritisk til følgende udsagn: 'Transforming the use of buildings and behavioural processes are more relevant than technological innovation when aiming to create sustainable built environments.’Udsagnet behandler hun gennem interviews med to berømte arkitekter indenfor udviklingen af bæredygtige byer: Jan Gehl og John Van Nostrand. I marts måned blev hun udvalgt til at deltage på en Design Charette i Toronto, og det var her hun mødte den canadiske arkitekt John van Nostrand. Det skulle vise sig, at han har arbejdet sammen med Jan Gehl på et projekt i Jordan. Hun fik et uformelt interview med Nostrand, og nu var der hele to prominente arkitekter at inddrage i opbygningen af essayet. På baggrund af de to interviews og selvstændige observationer drager hun konklusionen, at det er af højeste vigtighed at sætte fokus på mennesker og adfærd i udviklingen af både bygninger og byer – den teknologiske innovation vil være der uanset. Adelina havde ikke regnet med at vinde, men dog at ligge blandt de bedst placerede i konkurrencen.

Sproglige og tekniske kompetencer i forening
Adelina er fra Romanien, snakker seks sprog og har læst til Civil Ingeniør, før hun begyndte at læse til Bygningskonstruktør på KEAs internationale linje. Hun er i øjeblikket i praktik hos entreprenørfirmaet Per Aarsleff, hvor hun får lov til at afprøve hendes kompetencer og få nye erfaringer i regi af to store aktuelle byggeprojekter: Metroringen og udvidelsen af Panum Instituttet. Firmaet har fået en værdifuld praktikant og trækker bl.a. på Adelinas italienske sprogfærdigheder i kommunikationen med den italienske samarbejdspartner i Metroringsprojektet. Når hun er færdig med sin uddannelse på KEA, skal hun gøre sin ingeniøruddannelse færdig og ender dermed op med to diplomer. Med den solide uddannelsesmæssige ballast og rige sproglige kompetencer, har hun ambitioner om at gå efter en ledende rolle indenfor byggeriet.

KEA akkrediteret af RICS
KEA er akkrediteret af RICS, og et studentermedlemskab er derfor helt gratis, en masse fordele og rabatter følger med – og som her, mulighed for at deltage i en international konkurrence. RICS er en global, uafhængig netværksorganisation, der publicerer et stort antal produkter og vejledninger indenfor bl.a. vurdering, corporate governance, bæredygtighed, markedsundersøgelser, økonomiske analyser og meget andet. RICS har på verdensbasis omkring 100.000 kvalificerede medlemmer og over 50.000 studerende og elever fordelt på mere end 140 lande. Medlemmerne bare i Danmark tæller en alsidig flok bl.a. erhvervsmæglere, valuarer, ejendomsinvestorer, ingeniører, arkitekter, advokater, revisorer, långivere og uddannelsesinstitutioner. Mere om RICS her.