I morgen fredag afsløres vinderen af dette års Designer’s Nest, der som altid sætter fokus på de nye talenter. Se de tre KEA-finalisters kreationer her.

Den taktile oplevelse og håndværket dominerer hos Anna Sofie Weinell, der netop er dimitteret fra Fashion Design: 

”I mit arbejde fokuserer jeg ofte på at udfordre igennem det taktile element. Yderligere præges mit design-DNA af vigtigheden af autentisk, godt håndværk. Mit design indeholder en fascination af klassiske håndværk såsom strikning, vævning, broderi – teknikker som alle skaber taktile overflader og udtryk. Jeg holder meget af den nærhed, der opstår, når hænderne bag et håndværk kan fornemmes,” siger Anna Sofie Weinell og fortsætter:

”Desuden ligger det i mit design-DNA at være bevidst omkring materialekvaliteter, som efter min mening er afgørende for at skabe langtidsholdbar mode.”

Anna Sofie Weinell bevæger sig ofte i en enkel farveskala domineret af neutrale nuancer, mens silhuetterne er mere flagrende og eksperimenterende.

Og det gælder også for denne kollektion, som altså kan ende med at vinde Designer’s Nest.

Anna Sofie Weinell har også været optaget designoplevelsen, og hvad designoplevelsen kan betyde for dannelsen af emotionelle tilknytninger. 

”Indenfor temaet ‘designoplevelsen’ har jeg fokuseret på tre oplevelser: Vores sanser oplevelser, involvering og det at forlænge oplevelsen via overraskelser.” 

Udover Anna Sofie Weinell er Alicja Biala og Flóra Inez Poprád begge fra Sustainable Fashion også udtaget til finalen.

"For har der været tre vigtige pointer: et behov for bæredygtige løsninger, et samfund, der bliver stadig ældre og generelt mere flydende grænser mellem kønnene. Mit formål har defor været at retænke mode og skabe en kollektion som ikke bare er bæredygtig, men som også er designet til alle aldre, unisex og som samtidig har en kunstnerisk værdi" siger Alicja Biala.

Designers 'Nest blev grundlagt i 2003 som en professionel og international platform for nordiske design-dimittender.

Den første Designer’s Nest Award blev præsenteret i februar 2005. Designer’s Nest har til formål at vise og fremme up-and-coming skandinaviske designere til globale købere, designere, medier og trendsættere, der besøger den halvårlige modemesse, og dermed konsolidere og udvide Danmarks brand som en mode-nation.

HKH Kronprinsesse Mary er protektor for Designer’s Nest og hun overrækker prisen hver sæson.

Juryen består af danske og internationale personligheder fra modebranchen, som håndplukker vinderen af Designer’s Nest Award, der udover æren modtager en kontant præmie på 50.000 kr.