En gruppe studerende fra hhv. PBA i Design og Business og Produktionsteknolog har vundet en konkurrence om at indrette rum til faglig fordybelse. Prisen er kulminationen på et studenterinitiativ om at gøre studiemiljøet på KEA mere hyggeligt, differentieret og effektivt.

Det startede egentlig som et semesterprojekt på Produktudvikling og Teknisk Integration for de studerende Michael Olivarius og Frederik Wolter Holm: hvordan skaber man et fleksibelt, mobilt rum i rummet, der kan skabe en rolig ramme om faglige aktiviteter? Resultatet blev et koncept for to typer lydisolerende båse, der kan stilles op i open learning miljøer. Men Michael og Frederik tog konceptet videre og fik i samarbejde med KEAs driftsorganisation ikke alene finansiering til at realisere projektet, men også til at udarbejde en designkonkurrence, om at indrette båsene, så de blev behagelige at opholde sig i.

To sider af samme sag

Designkonkurrencen har nu nået sin afslutning og vindergruppen ”Living Room” fik overrakt diplom og iPad for deres projekt: en todelt bås, der arbejder med to forskellige typer af fordybelse: På den ene side er indrettet en arbejdsstation med skrivebord, varmt lys og opslagstavle som vægge. Det akustiske materiale gør støjniveauet minimalt, og båsen er derfor perfekt til faglig fordybelse i form af projektskrivning eller 1:1 diskussioner.

På den anden side har gruppen skabt en lounge stemning, hvor sækkestole og dæmpet lys kan skabe rammen om fordybelse i samtale eller forskellige digitale medier ved at benytte de ophængte høretelefoner

Ro og hygge skaber kreativitet og bedre læring

Ideen er, at ikke kun roen men også de hjemlige og hyggelige rammer kan være med til at øge læringen og samtidigt skabe et mere kreativitet, levende rum – en dobbeltbetydning som også har givet gruppen sit navn. Signe Dedenroth, Marie-Louise Schwartz Petersen og Camilla Holm fra PBA i Design & Business med speciale i Brand Design har designet modulerne og Dennis Simonsen og Danny Kolding fra Produktionsteknologuddannelsen har bygget løsningerne, der kan ses på KEA Guldbergsgade i Hovedbygningen på P3.

Bolscherne blev droppet

”Det, at løsningen skulle være mobil satte nogle begrænsninger på, hvad vi kunne gøre i forhold til vores oprindelige ideer. Vi ville gerne skabe en dagligstuestemning, der samtidigt var kreativt inspirerende. For at understrege den hjemlige hygge havde vi til at starte med sat en rigtig mormor-skål frem med bolscher, men den blev tømt så hurtigt, at vi var nødt til at droppe den”, fortæller Signe og Camilla om udfordringen.

Michael Olivarius har nu ambitioner om at etablere flere lignende konkurrencer for studerende om at påvirke de fysiske rammer for studierne på KEA.

Foto: Sonja Sandorff