Den nye samarbejdsaftale mellem Københavns Erhvervsakademi og erhvervsskolen TEC skal sikre, at flere unge med en håndværksmæssig baggrund får øjnene op for en videregående uddannelse. Det er den første aftale af sin art.

Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over det nye partnerskab:

”Jeg håber, at KEA og TECs samarbejde vil inspirere flere unge fra erhvervsuddannelserne til at tage en erhvervsakademiuddannelse og bygge videre på deres faglighed. Vi har nemlig brug for blandt andet bygningskonstruktører og energiteknologer med faglært baggrund, som kan kombinere deres praktiske erfaring med teoretisk viden,” siger Esben Lunde Larsen.

Mange ved måske godt, at en elektriker kan videreuddanne sig til installatør, men de ved ikke hvor og hvordan, og de ved ikke, at der også er mange andre muligheder som fx automationsteknolog.

”Aftalen åbner de unges øjne for, hvad det vil sige at tage en videregående uddannelse på det tekniske område. At de kan erhverve sig lige præcis de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger på den korte og lange bane, nemlig stærk faglighed koblet op med teoretisk viden,” siger Jørgen Ravnsbæk, chef for KEA Erhverv.

”Den her aftale gør det også trygt for de forældre, som ønsker en videregående uddannelse for deres børn, at sende dem på erhvervsskole. For uddannelsen til tømrer er det ikke nødvendigvis endestationen. Man kan sagtens læse videre,” siger Jørgen Ravnsbæk.

Aftalen er med til at styrke valget af både erhvervsuddannelserne og erhvervsakademierne. Og på TEC ser man frem til det tættere samarbejde, som vil bidrage til at styrke de erhvervsrettede uddannelser såvel på ungdomsuddannelsesniveau som på videregående niveau:

”Erhvervsuddannelserne er ikke en indsnævring af muligheder, men tværtimod en udvidelse af muligheder. En vej hvor man trygt - og med en god økonomi - kan blive alt, hvad man vil, fra EUD til Ph.d. Vores samarbejde med KEA er en naturlig og vigtigt del af arbejdet med målrettet at synliggøre muligheder og karriereveje for nuværende samt kommende elever og deres forældre. Vi glæder os derfor over at indgå denne samarbejdsaftale,” siger Lone Hansen, direktør for TEC.