Normalt er det de store, der spiser de små, men Pinploy, som blev startet af tre KEA-studerende har købt deres 10 gange større konkurrent Handyhand, og er nu Danmarks største markedsplads for opgaver mellem private.

Danmarks to største platforme for opgaver mellem private bliver til én. Pinploy, som blev startet af tre studerende på Computer Science og Webdevelopment og hjælper folk med for mange tommelfingre eller manglende tid med at få udført mindre opgaver af en lokal handy-(wo)man, har købt deres største konkurrent:

Team Billede”Vi har overtaget vores største konkurrent i Danmark – Handyhand - som er 10 gange større end Pinploy. Dermed skaber vi Danmarks suverænt største markedsplads for opgaver mellem private med over 100.000 brugere,” siger Saxo Merrild.

De to platforme er lagt sammen for at skabe synergi og netværkseffekt mellem Pinploys stærke AI-drevene tech og Handyhands enorme brugerbase og kendte brand navn.

“Vi har fra dag 1 kigget på Handyhand, som har skabt en utrolig flot organisk vækst og har et kæmpe community af handyhands og opgaveejere. Vi kan til gengæld bibringe ny AI-teknologi samt en app og en bevist forretningsmodel til Handyhands stærke vækstmotor og store brugerbase -– for os er det det perfekte match. I Pinploy byggede vi en teknologisk overlegen platform, som matcher brugere ved hjælp af machine learning. Vi glæder os til at kunne skabe en stærkere netværkseffekt og større værdi til begge sider af markedspladsen med den nye Handyhand platform”.

Valgfag gav værktøjer til fusion

De tre grundlæggere af Pinploy har gjort direkte brug af deres uddannelser og undervisningen på KEA, da de i sin tid grundlagde deres start up, men også i forbindelse med fusionen – ikke mindst Krisztian Szabo, som nu læser top up’en Computer Science på KEA:

”Valgfaget ’Systems integration’ forberedte mig til denne opgave og har været meget relevant. Derudover har den generelle undervisning været meget praktisk orienteret, og det er de praktiske evner, som gør det muligt at gennemgå sådan en stor praktisk udfordrende opgave, som at sammensmelte to platforme. Ligesom underviserne på KEA har været kompetente og hjælpsomme ift. at sparre og give mentoring – til både skole og private projekter. Det har været en stor støtte.”

Ikke alle har en kæreste, onkel eller søster, som kan spartle en væg, samle et klædeskab eller installere en vask. Og hvis et etableret håndværkerfirma skal udføre handy-jobbet bliver det hurtigt uforholdsmæssigt dyrt.

Handyhand formidler kontakten mellem private og den handyman - eller woman – som er perfekt til at løse den lille, men vigtige opgave.

Målet var at iværksætte - med hjlælp fra KEA

Ideen kom som en handlekraftig konklusion på beslutningen om at starte en virksomhed - ikke som en åbenbaring: 

”Vi besluttede os for at starte virksomhed, men havde ingen midler, så ideen var baseret på, at det skulle være noget, vi selv ville bruge, dække et hul i markedet, være brugerbaseret og ikke til virksomheder. Det begyndte som en markedsplads for at få fikset cykler og endte som Pinploy,” siger Saxo Merrild, som har været meget begejstret for at starte virksomhed, imens han studerede på KEA:

”For det første er undervisningen så praktisk orienteret, at man nemt kan implementere mange af de ting, man lærer på studiet i sin start-up. For det andet har det været en genial måde at få sparing - både fra lærere og studerende inden for mange forskellige felter. Manglede vi hjælp med design, kunne vi finde en, der var god til det, manglede vi hjælp til udvikling eller kommunikation, så var der også linjer, som fokuserede på det, så det var en fantastisk måde at få et bredt netværk på. Derudover har jeg kunne bruge vores startup som case i flere forskellige projekter, hvilket har været meget givende både for mig og for mine medstuderende."

Der er en fed energi på KEA i forhold til at starte noget nyt op, og man føler sig omgivet af folk, som støtter én i sine valg.

 

Patrick Sahlgren har haft meget den samme oplevelse som Saxo:

”Der er en fed energi på KEA i forhold til at starte noget nyt op, og man føler sig omgivet af folk, som støtter én i sine valg. Jeg kan anbefale alle, der læser at prøve at starte noget op ved siden af. Det er rigtig givende både fagligt og personligt at prøve kræfter med iværksætteri. Vi har også haft mulighed for at hjælpe andre studerende, hvilket har hjulpet både os og dem."