RENOVÉR-prisen 2014 går til sportshallen Diamanten i Augustenborg, der har gennemgået en markant renovering og nu er oplevelsesrig og bæredygtig arkitektur med noget på hjertet - sådan lød nomineringsudvalgets begrundelse. KEA BYG deltog i afstemningen og prisoverrækkelsen

Knap 200 gæster var samlet på Madeleines Madteater, Refshaleøen i København til den store kåring af "Danmarks bedste renovering 2014". KEA var både nomineret og repræsenteret i juryen, der altså valgte Diamanten i Augustenborg, Sønderborg Kommune som vinder.

Finansminister Bjarne Corrydon offentliggjorde vinderen, og det var en overrasket og meget glad repræsentant fra vinder-teamet, der efter overrækkelsen af prisen sagde:

"På trods af, at vi er dem, der kommer længst væk fra, har vi ikke brugt transporttiden på at skrive en takketale. Vi er vanvittigt glade, overraskede og stolte af at modtage denne pris."​

Det er andet år i træk, at Realdania og GI uddeler RENOVER-prisen til et projekt, der udmærker sig inden for renovering. Det er håbet, at vinderprojektet kan inspirere fremtidige renoveringsprojekter og være med til at sætte fokus på renovering.

"Bygninger er en kilde til økonomisk aktivitet i Danmark," sagde Bjarne Corydon i sin tale, hvor han netop fremhævede byggebranchens betydning for dansk økonomi og jobskabelse.

Diamanten - Fra gammel og mørk til lys, levende og bæredygtig

Diamanten er en gammel sportshal i Fynshav i Sønderborg Kommune, som har undergået noget af en forvandling. Med renoveringen er Diamanten gået fra at være lukket, mørk og halvtom til at være lys, levende og bæredygtig - kvaliteter, der gør den berettiget til sit navn, Diamanten.

Og projektet giver håb for Danmarks mange nedslidte sportshaller:

"Med innovative, bæredygtige løsninger og en ligefrem arkitektur fyldt af viril skaberglæde er Diamanten et overbevisende bud på, hvordan en gammel sportshal kan bearbejdes, så værdifuld identitet opstår. Diamanten viser, at der er håb for Danmarks 1.500 nedslidte og stedmoderligt behandlede sportshaller," fortæller nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen.