Akkrediteringspanelet har netop indstillet KEA til positiv akkreditering hos Akkrediteringsrådet.

Efter en grundig evalueringsproces, hvor Akkrediteringpanelet blandt andet har været på besøg og interviewet studerende, undervisere, chefer, aftagervirksomheder mm. om KEAs uddannelser og undervisning, ligger vurderingen af KEAs arbejde med kvalitetssikring af uddannelserne nu klar. Og vurderingen er positiv. Dermed kan KEA indstilles til positiv akkreditering hos Akkrediteringsrådet og godkendes til fortsat selv at varetage kvalitetssikringen af den samlede uddannelsesportefølje.

Om den positive indstilling siger Rektor Steen Enemark Kildesgaard:

"Det er en yderst glædelig nyhed, at Akkrediteringspanelet indstiller KEA til positiv akkreditering. Det er uden tvivl takket være det store stykke arbejde, som både undervisere og de administrative medarbejdere hver dag gør for at sikre, at vores uddannelser er af høj kvalitet. Jeg er meget stolt over hele organisationens indsats."

Tydelig kvalitetskultur i organisationen

I indstillingen fra Akkrediteringsinstitutionen bliver der især lagt vægt på, at det har været meget tydeligt for panelet, at hele KEA som organisation er involveret i kvalitetsarbejdet. På KEA er der gennem flere år arbejdet med at udvikle en kvalitetskultur i organisationen som lever op til de reviderede kriterier i ”akkreditering 2.0”, og det er det arbejde, der nu bærer frugt.

"Kvalitetssikring er en fast del af det daglige arbejde på KEA, hvor det i vores kvalitetskoncept er defineret, hvordan kvalitetsarbejdet kommer til udtryk på alle niveauer af organisationen. Vi har skabt en kvalitetskultur, hvor kvalitetssikring og -udvikling er helt grundlæggende for alt, vi gør, og der er ingen tvivl om, at det er netop dét arbejde, der bliver anerkendt med den positive indstilling," fortæller Steen Enemark Kildesgaard.

Som næste skridt i processen skal KEA nu indgive høringssvar, hvorefter Akkrediteringsrådet på baggrund af indstillingen og høringssvaret vil træffe deres endelige afgørelse. KEA blev akkrediteret første gang i 2017, og når den endelige afgørelse er truffet, og KEA forventeligt er positivt akkrediteret, er der jævnfør akkrediteringsloven seks år til, at KEA igen skal have gennemført akkrediteringsprocessen.

Derfor er institutionsakkrediteringen vigtig

Institutionsakkreditering er en proces, alle videregående uddannelser skal igennem for at vise Uddannelses- og Forskningsministeriet, at institutionerne arbejder tilstrækkeligt godt med at sikre uddannelsernes kvalitet og relevans. Med en positiv akkreditering har institutionen frihed til selv at fastlægge sit eget system for kvalitetsarbejdet, fordi det med den positive akkreditering er bevist, at institutionen formår at sikre kvaliteten i uddannelserne.