59 procent af de studerende ved Parsons, The New School of Design i New York, er utilfredse med niveauet af bæredygtighed på studiet, så nu får skolen ny rektor med fokus på det. Men det har KEA haft længe.

Parsons New School of Design har uddannet store designere som Donna Karan, Marc Jacobs og Alexander Wang. Men en undersøgelse foretaget af Business of Fashion viste, at ud af cirka 4.000 adspurgte designstuderende var kun 44 procent tilfredse med bæredygtighedsniveauet i undervisningen på skolerne. Og på Parsons var det kun 41 procent, som var tilfredse.

Nu skal skolen have mere fokus på bæredygtighed og har i den forbindelse fået en ny moderektor, Burak Cakmak, som tidligere har sørget for at store modefirmaer som GAP og Stella McCartney er blevet mere bæredygtige.

Bæredygtighed har længe fyldt meget på KEA, men fra dette semester bekender alle fashion-linjer sig til 360 grader bæredygtighed.

3. september holder KEA Design desuden sensommerkur med bæredygtighed som tema. 

For mange er bæredygtighed lig med økologisk bomuld. På KEA Design ser vi det som så meget mere. Vi arbejder med bæredygtighed ud fra en 360 graders vinkel. Det handler altså både om miljø, adfærd, produktion, etik og økonomi og er en toneangivende megatrend, der burde ligge os alle på sinde.

Derfor inviterer KEA Design vores fantastiske netværk til sensommerkur, hvor to keynote speakers, Uffe Elbæk og Lars AP, vil inspirere og give hver deres bud på relevansen og aktualiteten af bæredygtighed.

Undervejs serverer vi en let anretning samt vin og vand. Vi håber, du har lyst til at tage én kollega under armen og deltage i denne inspirerende sensommerkur.

Program

Kl. 16.00: Velkomst v/ Mette Harrestrup

Kl. 16.10: Powertalk med Uffe Elbæk om bæredygtighed i et politisk lys

Kl. 16.30: Projektbasar

Kl. 17.30: Powertalk med Lars AP om bæredygtighed i et etisk, socialt og økonomisk lys

Kl. 18.00: Tak for i dag!

Deltagelse

Arrangementet kræver tilmelding.

Tilmelding på:

http://kea.dk/sensommerkur

Der er begrænsede pladser efter først-til-mølle princippet.

Tid og sted

3. september 2015 kl. 16.00 - 18.00

KEA Campus, Guldbergsgade 29N

2200 København N

Pris

Deltagelse er gratis.

No-show-fee på 500 kr. ved udeblivelse fra arrangementet.

”Vi vasker alt brunt til grønt. Det er det udgangspunkt, vi synes al fashion skal have. Og derfor gør vi noget ved det,” siger programchef på Design Mette Harrestrup og uddyber:

”Vi er de første, der gør det. Mens andre har et modul her og der om bæredygtighed, er det et grundvilkår for uddannelserne på KEA. Fra Pattern design til Fashion Management. Og hos os er det ikke kun teorier, det er i høj grad hands on – hvordan man klipper et stykke stof med mindst mulig spild til at indtænke en bæredygtig værdikæde, når man sourcer.”.