En kæmpe russisk sneplov, et bombeattentat, Magasin du Nord og et atypisk gymnasium er alle en del af KEAs geografiske historie. Ny bog fortæller de overraskende historier i anledning af KEAs 10 år jubilæum.

Det er for tidligt at skrive historien om KEA – den er slet ikke slut endnu. Det er til gengæld interessant at læse, hvordan KEA – Københavns Erhvervsakademi rent faktisk blev til og i høj grad ændrede, hvad det vil sige at tage en videregående uddannelse. Viden blev kombineret med praktisk erfaring og praktisk kunnen.

Igen.

For sådan var det også tidligere. I bogen kan man læse om mesterlæren, og hvordan håndværkerne kom på kunstakademi. Hvordan uddannelse blev industrialiseret og siden digitaliseret.

Med erhvervsakademierne fik viden en overbygning i form af praksis, som især erhvervslivet havde hungret efter.

KEA står for Københavns Erhvervsakademi og jubilæumsbogen er i høj grad også en samling af historiske perler som tager udgangspunkt i KEAs geografiske placering i byen. For eksempel historien om en kæmpe russisk sneplov, et bombeattentat, Magasin du Nord på Nørrebro og et – dengang - atypisk gymnasium på Frederikkevej, der tacklede undervisning via lyst fremfor pligt.

”KEA er en god historie at varme sig på. Vi har gennem de sidste 10 uddannet tusindevis af studerende til den private sektor, og vi har samarbejdet med et hav af virksomheder. Men denne bog fokuserer også på den historie vores mursten fortæller en historie om en forpligtigelse til verden – det trækker tråde tilbage i tiden og sætter vores nuværende opgave i perspektiv. Og det afsæt er vigtigt når vi ser ind i fremtiden og de behov KEA skal løfte i de næste 10 år,” siger rektor Steen Enemark Kildesgaard.

Du kan læse bogen her.